Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Crima in prima zi a anului


O gorjeanca, de 74 de ani, a fost violata si ucisa, in prima zi dupa Anul Nou. Veronica Prapuceanu a fost gasita moarta la domiciliul sau din satul Becheni, comuna Rosia de Amaradia. Batrâna, care locuia singura, avea legat in jurul gâtului un batic cu care a si fost strangulata. Autorul omorului a fost retinut la numai câteva ore de la comiterea faptei. Dumitru Lungoci este din Rosia de Amaradia, are 28 de ani si le-a povestit anchetatorilor ca se afla in stare de ebrietate când a comis crima. Tânarul este cercetat in stare de arest preventiv pentru comiterea infractiunilor de viol, violare de domiciliu si omor calificat. (E.M.)


Doua autoturisme incendiate in Severin


In ajunul Anului Nou, autoturismul unui angajat al Politiei de Frontiera din Mehedinti a fost facut scrum in urma unui incendiu. Matizul a ars in plina strada fara ca cineva sa fi observat ce a provocat incidentul, iar pompierii au intervenit cu doua autospeciale pentru a stinge flacarile. Cercetarile continua pentru aflarea modului in care masina a fost cuprinsa de foc. In urma cu câteva luni, casa aceleiasi persoane a ars din temelii. Politia nu exclude posibilitatea ca in ambele situatii sa fie vorba de o mâna criminala. La trei zile dupa primul incident, pompierii au fost solicitati la alt incendiu, pe strada Marasesti, unde o Dacie 1310 a ars in totalitate. Politia a demarat o ancheta, iar din primele verificari se pare ca masina a fost calcata de hoti, care au furat casetofonul si au fugit. Firele de alimentare ale aparatului au atins bordul masini, provocând un scurtcircuit care a aprins intregul automobil. Cercetarile continua pentru depistarea hotilor. (A.G.C.)


Asigurarea obligatorie la control


Politistii doljeni au inceput deja controalele pentru depistarea soferilor care nu si-au intocmit asigurarea obligatorie auto (RCA) pentru autovehiculele lor. „Vom avea astfel de actiuni in fiecare zi, pentru depistarea si sanctionarea celor care nu si-au incheiat asigurarile obligatorii auto“, a precizat subcomisarul Stelian Nicolaescu, seful Biroului pentru Siguranta Circulatiei Urbane Craiova, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj. Soferii care nu prezinta politistilor polita RCA se pot alege cu amenzi de pâna la trei milioane de lei. Din aprilie, valoarea sanctiunilor pentru lipsa asigurarilor obligatorii auto ar putea creste intre 30 si 50 de milioane de lei. (A.D.)


Un drum judetean a fost inundat


Drumul judetean care face legatura intre comuna Simian si satul Cerneti a fost spalat de ape.Ploile din ultimele zile au facut ca pârâul Topolnita sa iasa din matca, iar circulatia este intrerupta de mai multe zile intre Drobeta Turnu Severin si Cerneti. Puhoiul de apa a fost la un pas sa faca si victime. Patru barbati care se intorceau cu masina de la o petrecere au crezut ca vor putea trece, dar autoturismul a fost luat de curent si in scurt timp a fost acoperit de ape. Un trecator care a vazut cele intâmplate a anuntat Serviciul de descarcerare, care i-a scos pe cei patru, cu masina cu tot, din apele inghetate. (A.G.C.)


A gresit apartamentul


Un barbat de 37 de ani din Drobeta Turnu Severin, cuprins de euforia alcoolului si de bucuria petrecerii Revelionului, a intrat din greseala in locuinta unei familii care isi vedea linistita de petrecere. Alexandra G. si Mihai G. au fost injurati si batuti mar, apoi au fost scosi din casa de barbatul care confundase locuintele. „Plecati, ma, ce cautati la mine in casa“, striga acesta. Proprietarii au solicitat interventia lucratorilor de politie, care l-au imobilizat si l-au condus la sectie pe petrecaret, unde i-a fost intocmit dosar pentru tulburarea linistii publice, pentru violare de domiciliu si alte infractiuni. (A.G.C.)

Exit mobile version