Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Politistii au confiscat o tona de petarde


Politistii de la Inspectoratul Judetean de Politie Mehedinti au descins ieri dupa-amiaza in mai multe piete din Drobeta Turnu Severin si au confiscat o tona de material explozibil.


Comerciantii au fost luati ca din oala de oamenii legii, iar cutiile cu petarde, artificii si alte materiale explozibile au fost transportate cu mai multe masini in curtea Inspectoratului de Politie, transformata in depozit.


Valoarea produselor confiscate depaseste câteva sute de milioane de lei si multi dintre comerciantii ramasi fara marfa risca sa se aleaga si cu dosare penale. Cei care au picat in plasa politistilor sustin ca este o razbunare impotriva lor si ca multi dintre ei au autorizatiile necesare pentru a vinde petarde si alte produse de acest gen.


Cantitatea de petarde, rachete, artificii si alte produse de acest gen confiscata de politisti este cea mai mare capturata in Mehedinti pâna acum. (A.G.) 


Logan pentru politistii din Valea Jiului


Consiliul Judetean Hunedoara a decis achizitionarea a sase autoturisme Dacia Logan, pe care sa le dea unitatilor de politie din Valea Jiului, in baza programului „Pentru comunitate, impreuna cu cetatenii 2006-2007“. Potrivit conducerii consiliului judetean, hotarârea de a-i dota cu masini pe politistii din Valea Jiului a fost luata având in vedere gradul ridicat al infractionalitatii din aceasta zona. Peste 30 la suta din numarul total al infractiunilor inregistrate in acest an in judetul Hunedoara au fost comise in zona Vaii Jiului. Consiliul Judetean Hunedoara a mai cumparat, anul acesta, opt autoturisme Dacia Solenza pentru dotarea unitatilor de politie hunedorene. (D.M.) 


Subcomisarul Filip, sef la Ordine Publica


Comandantul Politiei din Rovinari, subcomisarul Cornel Filip, a câstigat concursul pentru sefia Serviciului de Ordine Publica din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Gorj. Fostul sef al acestui serviciu, comisarul Ion Picu, a devenit intre timp comandantul Politiei Rutiere Gorj. Subcomisarul Cornel Filip a mai lucrat in cadrul Politiei Municipale Târgu Jiu, fiind sef al Serviciului Cercetari Penale. (E.M.) 


CL Motru da 176.000 RON Clubului Minerul


La ultima intrunire a Consiliului Local Motru, desfasurata in aceasta luna, s-a aprobat un proiect prin care consiliul se angajeaza sa dea 176.000 RON, in anul 2006, echipei de fotbal Minerul Motru, in baza procentelor care ii revin in cadrul Clubului Sportiv Minerul Motru, prin contract. Desi consilierii PRM si cei PSD au solicitat micsorarea contributiei la un miliard de lei vechi, deoarece bugetul local nu poate suporta mai mult, consilierii Aliantei DA si cei independenti au ignorat aceste amendamente si au votat proiectul in varianta sa initiala. (C.C.) 


Au taiat pomi nemarcati


Doi doljeni risca amenzi intre 20 si 60 de milioane de lei pentru ca au cazut, fara sa stie, sub incidenta Legii nr. 31/2000, care sanctioneaza contraventiile silvice. Jandarmii din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Dolj i-au surprins miercuri, in jurul orei 13.00, intr-o padure din comuna doljeana Apele Vii, pe Ion Stroe, de 32 de ani, si pe fratele sau, Viorel, de 25 de ani, ambii din localitate, in timp ce taiau câtiva salcâmi. Oamenii legii au stabilit ca cei doi barbati doborau pomii de pe proprietatea tatalui lor, nestiind ca nu pot face acest lucru fara acordul Ocolului Sivic pe raza caruia se afla padurea. Jandarmii craioveni au intocmit actele de constatare a infractiunii si le-au inaintat Parchetului. Daca cei doi vor fi gasiti vinovati, risca, potrivit legii, câte o amenda intre 20 si 60 de milioane de lei, pentru ca au taiat copaci nemarcati. (A.M.)

Exit mobile version