Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Stadionul din Burila Mare va purta numele tatalui lui Cristian Chivu

Acordarea titlului de cetatean de onoare al comunei Burila Mare, din judetul Mehedinti, pentru capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a fost aminata cu cel putin trei saptamini. Intervalul de timp este necesar, potrivit primarului Jenica Cicic, pentru finalizarea lucrarilor de modernizare a stadionului din localitate, dar si a altor lucrari edilitare: „Vrem sa facem un spectacol frumos si sa inauguram, cu aceeasi ocazie, noul sediul al primariei si sistemul de alimentare cu apa. Pe linga decernarea titlului de cetatean de onoare pentru capitanul nationalei, dorim sa dam stadionului numele tatalui sau, Mircea Chivu“.

Bloc ANL dat in folosinta

Un bloc ANL cu 32 de unitati locative a fost dat ieri in folosinta la Tirgu Carbunesti. Blocul are 28 de apartamente si patru garsoniere, toate ocupate cu chirie de tineri din oras. In acelasi regim au fost date in folosinta 75 de garsoniere la Tirgu Jiu. Tot la Tirgu Jiu vor fi finalizate pina la sfirsitul anului lucrarile la alte trei blocuri ANL, totalizind 100 de garsoniere.

Mehedintean arestat pentru tilharie si furt calificat

Politistii Serviciului Cercetari Penale din cadrul IJP Mehedinti au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Sabin Nicolae, de 27 de ani, pentru comiterea infractiunilor de violare de domiciliu, tilharie si furt calificat. Barbatul a patruns, in luna august, in locuinta unei batrine din Sisesti, sustragindu-i prin violenta 450.000 de lei. La numai citeva zile, Sabin Nicolae a furat si un radiocasetofon auto, dintr-un autoturism Dacia 1310, parcat pe raza localitatii Ilovat. Prejudiciul a fost partial recuperat si restituit partilor vatamate. Tinarul a fost prezentat Parchetului Mehedinti, procurorii dispunind arestarea sa preventiva pentru trei zile.

S-a spinzurat de pervazul ferestrei

Florin Onut, de 48 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost gasit de sotia sa, miercuri, spinzurat de pervazul unei ferestre de la casa pe care o constuia. Barbatul era administrator la o societate comerciala din municipiu. Din primele cercetari ale politiei a reiesit ca a fost vorba de o sinucidere, nefiind urme de violenta. Cadavrul a fost transportat la Laboratorul de Medicina Legala, pentru efectuarea necropsiei.

Un mehedintean a murit dupa ce a fost batut de un consatean

Ion Patrascu, de 70 de ani, din comuna Vinatori, judetul Mehedinti, a murit in noaptea de marti spre miercuri, la numai citeva ore dupa ce a fost batut si lovit cu furca de un consatean. Incidentul a fost observat si de politistii din comuna Vinatori, care au constatat ca batrinul era agresat in curtea locuintei lui Constantin Vasilan, de 69 de ani, chiar de catre proprietar. Politistii au intervenit si au aplanat scandalul. Ion Patrascu si Constantin Vasilan culesesera impreuna struguri, iar apoi au consumat bauturi alcoolice. Cei doi s-au luat la cearta, iar Constantin Vasilan a inceput sa adreseze injurii si sa il loveasca pe Ion Patrascu, cu pumnii si apoi cu o furca. Victima a refuzat acordarea de ingrijiri medicale, intentionind sa se deplaseze a doua zi la Laboratorul de Medicina Legala, pentru a scoate actele doveditoare ca a fost agresat. In aceeasi noapte, in jurul orei 1.30, politistii din comuna Vinatori au fost sesizati ca Ion Patrascu a decedat. La fata locului s-a deplasat o echipa operativa a IJP Mehedinti, care a efectuat cercetari. Cadavrul a fost ridicat pentru efectuarea necropsiei si stabilirea cu exactitate a cauzelor mortii.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version