Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Sala de sport din Valea Vlaicii – in administrarea RAT Craiova

Sala Polivalenta din Valea Vlaicii, receptionata in urma cu o luna de Primaria Craiova, ar putea fi data in administrarea Regiei Autonome de Transport (RAT), in urma sedintei de joi a Consiliului Local Municipal. Regia amintita si-a motivat cererea prin faptul ca, in ultimii 15 ani, fostul IJTL a administrat cladirea, astfel incit angajatii se pot ocupa de intretinerea ei. Sala mai este ceruta in administrare si de Universitatea din Craiova, pe o perioada de 25 de ani. Conducerea Universitatii spune ca spatiul ar fi necesar pregatirii celor 856 de studenti ai Facultatii de Educatie Fizica si Sport, care beneficiaza de foduri extrem de sarace din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii. In plus, echipele universitare de volei baieti, volei fete si handbal baieti evolueaza in Superliga nationala. Ele primesc din partea MEC 1,2 miliarde de lei pe an, fata de circa patru miliarde, cit ar fi necesar. Senatul institutiei a inclus deja in lista de personal 16 posturi pentru intretinerea salii, ingrijitorii urmind sa fie transferati de la regiile din subordinea primariei.

(B.G.)

Doljul a urcat pe locul zece in tara la eliberarea titlurilor de proprietate

Dupa ce au fost pusi la munca si in timpul concediului din aceasta vara, specialistii din cadrul Oficiului Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie (OJCGC) Dolj au reusit sa ajunga la o cota a eliberarii titlurilor de proprietate apreciata de edilii judetului drpt buna. „Pina la sfirsitul lunii iulie 2002, s-au eliberat 173.719 titluri de proprietate pe legile fondului funciar, ceea ce reprezinta 77,79 procente din cele 223.000 de titluri care ar fi trebuit eliberate. In felul acesta, am urcat pe locul zece intre judetele tarii, dupa ce, la ultima raportare, eram pe locul 19. Progresul se explica prin faptul ca specialistii nostri au lucrat si in concediu, in timp ce in celelalte judete acesta s-a efectuat“, a precizat subprefectul de Dolj, Elena Serbanoiu. Programul impus de prefectul Cornel Mondea pentru incadrarea in grafic pina la sfirsitul anului este completarea a cel putin trei titluri de proprietate pe zi.

(B.G.)

23 de accidente de munca in Mehedinti

In Mehedinti, in primul semestru, s-au produs 23 de accidente de munca, nici unul dintre ele nefiind mortal. Unitatile unde s-au inregistrat cele mai numeroase accidente sint SC SEVERNAV Drobeta Turnu Severin si Exploatarea Miniera, fiecare cu cite patru accidente de munca. Motivele accidentelor de munca au fost diferite. „Efectuarea necorespunzatoare de consolidari, pozitionari si fixari a generat sapte accidente de munca, in timp ce caderile de la inaltime au cauzat patru accidente. Au fost insa si alte accidente din cauza conditiilor de munca din unitatile respective“, a spus Daniel Dadalau, consilier la Inspectoratul Teritorial de Munca Mehedinti.

(D.L.)

SECOM trece din nou la debransari

Trei asociatii de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin nu beneficiaza de apa dupa ce Societatea de apa-canal SECOM SA a intrerupt furnizarea acestui serviciu. Din cauza datoriilor nerecuperate, blocul de nefamilisti Foresta, cu datorii care se ridica la aproximativ 40 de milioane de lei, Asociatia 78 Alion si Asociatia 31 CET nu primesc apa. Alte doua asociatii severinene – 28 CET si 39 Stadion – au fost debransate, iar dupa achitarea datoriilor au fost rebransate. In urmatoarele zile, societatea SECOM va debransa de la reteaua de apa Asociatiile 33 CET, 31 CET Nord, 58 Calarasi, Asociatia Meva 1, Asociatia 95 Meva 2 si Asociatia de proprietari A3 Schela Cladovei.

(D.L.)

Orsovenii risca sa ramina fara apa rece

Societatea de Gospodarire Comunala si Locativa (SGCL) Orsova trebuie sa plateasca SC ELECTRICA SA peste 1,2 miliarde de lei, pentru ca locuitorii din Orsova sa beneficieze de apa. Datoria a fost acumulata de mai bine de un an si, pentru recuperarea ei, cele doua parti au stabilit un plan de esalonare, care se intinde pe durata a opt luni. Potrivit primarului municipiului Orsova, Ioan Vesa, SGCL va avea de platit, in aceasta perioada, aproximativ 600 de milioane de lei lunar, rata lunara restanta, la care se adauga suma actuala la energia electrica furnizata. In cazul in care o rata lunara nu va fi platita, municipiul Orsova va ramine fara apa.

(F.L.)

Carne stricata in pietele din judetul Olt

Inspectorii sanitari-veterinari olteni au sanctionat 21 de agenti economici care comercializau produse de proasta calitate. Acestia au efectuat saptamina trecuta controale in noua piete agroalimentare din judetul Olt si au verificat peste 277 de comercianti. Dintre acestia, 50 erau unitati de alimentatie publica, iar 100 erau unitati de productie. La un sfert dintre comerciantii aflati in piete, inspectorii au depistat abateri de la legislatia sanitar-veterinara. Cei in cauza comercializau produse de origine animala cu termenul de valabilitate depasit si care prezentau modificari organoleptice, avind, de asemenea, un aspect urit. Multe dintre produsele vindute in pietele din Olt nu erau insotite de certificate de calitate si de comercializare a animalelor, pasarilor, produselor agroalimentare, carnea si produsele din carne erau fara certificat de producator, fara viza sau existau neconcordante intre datele inscrise pe certificat si produsele aflate pe tarabe. Directorul Directiei Sanitar-Veterinare Olt, Gheorghe Toncu, a spus ca, pentru aceste abateri, 21 de agenti economici au fost sanctionati cu amenzi contraventionale in valoare totala de 132 de milioane de lei, fiind confiscate marfuri de peste 160 de milioane de lei.

(A.M.A.)

Exit mobile version