Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Peste 40 de tineri din Tirgu Jiu care au trait in centrele de plasament au fost evacuati

Citeva zeci de persoane au fost evacuate din blocul de nefamilisti din zona fabricii de mobila, SC ROSTRAMO, la sfirsitul saptaminii trecute. Majoritatea chiriasilor nu aveau un loc de munca stabil, iar datoriile la intretinere, curent si chirie se ridica la peste 200.000.000 de lei. Blocul a apartinut de SC ROSTRAMO SA, iar in urma cu mai multe luni, a fost preluat de Primaria Tirgu Jiu. Dintre cei evacuati, 40 de tineri provin din centrele de plasament din Tirgu Jiu. Directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj, Constantin Preoteasa, a declarat: „La externarea din institutiile noastre le-am asigurat un loc de munca in cadrul unor societati comerciale si in minerit. Nu s-au tinut de serviciu, preferind sa munceasca in depozite angro sau pe la oameni, cu ziua. Bineinteles, ei nu au reusit sa-si plateasca datoriile, iar primaria nu mai poate suporta asemenea pierderi. Asa ca s-a ajuns la masura de evacuare. In plus, camerele arata groaznic, au fost distruse toate instalatiile“.

(M.C.H.)

Electrocutat in pivnita bunicii

Un tinar de 18 ani a fost gasit mort vineri, in pivnita bunicii sale, din comuna doljeana Calarasi. Florin Cojocaru Petrica s-a electrocutat la instalatia electrica de iluminat din pivnita. Corpul sau a fost depus la morga, pentru efectuarea necropsiei.

(I.P.)

Incendiu din cauza unei tigari

La domiciliul lui Flori Mihai, din doljeana comuna Gingiova, s-a produs un incendiu, in urma caruia au ars un grajd pentru animale si un porc. Valoarea pagubei este de aproximativ 15 milioane de lei, iar din cercetarile politiei s-a stabilit ca incendiul a fost provocat de o tigara aprinsa, aruncata de fiica lui Flori Mihai, Aurelia, de 17 ani. Nu s-au inregistrat victime omenesti, iar focul a fost stins de pompierii militari.

(I.P.)

Un copil s-a inecat intr-un canal de irigatii

Un copil de numai 15 ani a murit inecat, vineri in comuna Amarastii de Sus. Adrian Marius Becu, din Craiova, era la bunici, in satul Nisipuri, si a plecat cu alti trei prieteni sa se scalde in canalul de irigatii. Andrei a sarit in apa, dar nu a mai iesit. Desi prietenii lui au plecat imediat dupa ajutor, drumul lung pina in sat a intirziat salvarea tinarului. Andrei implinea peste citeva zile 16 ani si era elev la Liceul „Gheorghe Bibescu“ din Craiova.

(I.P.)

Moarta la usa blocului

O pensionara de 73 de ani a fost gasita moarta in cartierul Piata Garii, linga Blocul I din Craiova. Ioana Mitroi nu avea locuinta si dormea in zona statiei CFR. In urma efectuarii necropsiei s-a stabilit ca moartea a fost cauzata de insuficienta hepatorenala, generata de o ciroza hepatica. Femeia nu prezenta urme de violenta si nu sint suspiciuni cu privire la omor.

(I.P.)

Accidentati din neatentie

Constantin Mititelu, de 30 de ani, din Cosoveni, si Cristian Sirbu, de 36 de ani, din Craiova, au fost accidentati vineri dimineata in comuna Cosoveni de autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare OT-30-ANY, condus de Constantin Marin. Cei doi s-au angajat in traversare printr-un loc nemarcat si fara sa se asigure. In urma accidentului a fost ranit usor Constantin Mititelu.

(I.P.)

Oboseala la volan face victime

Mirea Mircea, de 47 de ani, din Calafat, a fost accidentat mortal ieri-dimineata de autoturismul Aro, cu numarul de inmatriculare DJ-03-GBB, condus de Cornel Caramida. Acesta se intorcea din tara, unde fusese sa vinda rosii. Se pare ca din cauza oboselii nu a mai fost atent la drum si cu 25 km inainte de a ajunge acasa l-a accidentat pe Mircea Mirea, care se deplasa pe bicicleta in aceeasi directie de mers. Cercetarile politiei continua pentru stabilirea inprejurarilor producerii accidentului.

(I.P.)

Exit mobile version