Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

50 de milioane de lei pentru olimpici

Elevii gorjeni care s-au calificat la fazele nationale ale olimpiadelor scolare vor primi de 1 Iunie premii in bani din partea Primariei Tirgu Jiu. Consiliul local a aprobat pentru rasplatirea olimpicilor suma de 50 de milioane de lei. 55 de elevi vor primi premii cuprinse intre 500.000 si trei milioane de lei. „Valoarea premiilor variaza in functie de locul obtinut la olimpiada , la faza nationala. Trei dintre copiii gorjeni au fost selectati in lotul care va reprezenta Romania la fazele internationale. Acestia vor primi cele mai mari premii“, a spus Elena Ungureanu, secretaraPrimariei Tirgu Jiu.

(M.C.H.)

Sprijin pentru copii

Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi, filiala Mehedinti, a organizat un spectacol de caritate pentru copii, cu ocazia Zilei de 1 Iunie. Studentii au reusit sa vinda 300 de bilete, fondurile urmind sa fie folosite pentru ajutorarea citorva zeci de copii. Un sprijin important acordat acestei manifestari a venit din partea artistului mehedintean Dan Zorila.

(D.L.)

Stadion dat in folosinta gratuita

Stadionul „Angelescu“ din Drobeta Turnu Severin a fost atribuit, gratuit, Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Mehedinti. Reprezentantii Directiei Judetene de Tineret si Sport s-au angajat ca in citeva luni sa prezinte un program complet de reabilitare a celui mai mare teren de sport din municipiu.

(D.L.)

Barurile au fost controlate de politisti

Politistii severineni au controlat, in noaptea de miercuri spre joi, 20 de baruri din municipiu, pentru a verifica respectarea legislatiei din domeniu, care prevede obligativitatea responsabililor sau patronilor de baruri, hoteluri, discoteci sau alte localuri de distractie sau de agrement sa asigure ordinea publica cu personal propriu sau specializat. La toate localurile controlate au fost gasite nereguli, administratorii fiind sanctionati contraventional.

(D.L.)

Universitatea „Constantin Brancusi“ – un deceniu de existenta

Universitatea „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu aniverseaza simbata un deceniu de existenta. Atit simbata, cit si duminica, in municipiu vor avea loc mai multe manifestari dedicate acestui eveniment, intre care festivitatea aniversara a Universitatii care va avea loc in Sala Maura a Prefecturii Gorj. Alaturi de rectorul Emil Moroianu, la eveniment vor participa sefii judetului, precum si citeva zeci de studenti. Festivitatile aniversare se vor incheia duminica, prin intrunirea intr-o sedinta extraordinara a Consiliului National al Rectorilor.

(E.M.)

Testare psihologica pentru candidatii la Academia de Politie

Candidatii la concursul de admitere la Academia de Politie „A.I. Cuza“ din Bucuresti vor sustine, in zilele de 3 si 4 iunie, testarea psihologica. Aceasta va avea loc la sediul Centrului de Pregatire al Ministerului de Interne „Nicolae Golescu“ din Slatina (Scoala de Politie). Proba se va desfasura dupa urmatorul program: luni, 3 iunie – fete si candidati pentru cursurile cu frecventa redusa (subofiteri activi), iar marti, 4 iunie – baieti armele politie, pompieri, politie de frontiera si jandarmi. Candidatii trebuie sa aiba asupra lor buletinul sau cartea de identitate, pix cu pasta albastra si suma de 125.000 de lei pentru examinare. Pentru incheierea fiselor medicale, candidatii se vor prezenta la sediul Centrului Medical Judetean Olt al MI (la Politia municipiului Slatina), incepind cu 3 iunie. Ultima zi de depunere a fisei medicale si a cazierului este 14 iunie.

(M.M.)

Exit mobile version