Acasă Local Stiri diverse

Stiri diverse

Angelina Jolie – donatie de 100.000 de dolari pentru refugiati

Angelina Jolie a promis o donatie de o suta de mii de dolari refugiatilor cariani dintr-o tabara din Thailanda, din apropierea granitei cu Myanmar (Birmania), a anuntat duminica Organizatia Natiunilor Unite. Angelia Jolie, ambasadoare onorifica a Inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati (HCR), a vizitat duminica tabara de la Tham Hin, unde se afla 9.000 de persoane, in special cariani care au fugit de luptele din Myanmar, intre insurgentii cariani si armata. „Ea a confirmat, dupa vizita, ca va dona o suta de mii de dolari pentru activitatile de instruire din tabara de refugiati si satele apropiate“, a declarat reprezentantul local al HCR. Actrita, care in prezent filmeaza la Chiang Mai, in nordul Thailandei, spera ca acesti bani ii vor ajuta pe refugiati sa-si pregateasca intoarcerea in Myanmar. „Ma rog pentru schimbari in Birmania in anii urmatori“, a declarat actrita. De cind colaboreaza cu HCR, din august 2001, Angelia Jolie a vizitat tabere de refugiati din mai multe tari africane, din Pakistan si Cambodgia, de unde a si adoptat un baietel. In luna septembrie 2001, ea a donat un milion de dolari refugiatilor afgani.

20 de fete ramin in selectia finala pentru solista trupei Vama Veche

In jur de 20 de fete vor lua parte, saptamina viitoare, la selectia finala organizata de Vama Veche pentru gasirea unei soliste, informeaza MediaPro Music, casa producatoare a trupei. In prima parte a selectiei, membrii formatiei au audiat 50 de concurente joi si alte 40, vineri. Auditia s-a prelungit pina la ora 20.00 pentru ca Tudor Chirila, Liviu Manescu, Razvan „Lapi“ Lupu si Traian Balanescu au vrut sa se asigure ca nu vor rata acea voce speciala pe care o cauta. Procedura de auditie stabilea ca fetele sa asculte pozitivul unei piese de pe viitorul album al trupei, iar apoi sa o interpreteze singure pe negativ. Din Bucuresti sau din provincie, eleve sau studente, cu studii muzicale sau fara, toate au sperat sa cinte pe aceeasi scena cu Vama Veche. In etapa a doua a selectiei, candidatele vor interpreta din nou piesa respectiva, dar si una noua, „Dragoste“, alaturi de solistul trupei Vama Veche. Tudor Chirila a spus ca imediat ce va fi selectata, solista va trebui sa intre in studio pentru a temina de inregistrat albumul. De curind, Vama Veche a terminat filmarile pentru videoclipul piesei „Betia“, prima piesa care va fi promovata de pe noul album. Acesta va contine in jur de 20 de melodii. Filmarile s-au desfasurat in localul „Sighisoara“, Palatul Mogosoaia si la Teatrul de Revista „Constantin Tanase“. Scenariul a urmarit ideea piesei: „Am sa-mi trag un glont in cap/ Si am sa-mi fac o gaura/ Si am sa vad lumea printr-o alt[ aura“.

David Lynch a primit Legiunea de Onoare

Regizorul american David Lynch a fost facut Cavaler al Legiunii de Onoare si a primit aceasta distinctie in timpul Festivalului de Film de la Cannes, unde este presedintele juriului. Distinctia i-a fost acordata de ministrul francez al Culturii si Comunicarii Jean-Jacques Aillagon. „Omagiul pe care i-l aducem lui David Lynch este expresia convingerii tarii noastre ca cinematografia este esentiala pentru cultura“, a declarat ministrul francez, care a salutat prezenta „unuia dintre cei mai mari regizori ai lumii“. „Uneori, in viata, ti se fac cadouri extraordinare, asa cum mi s-a intimplat mie astazi. Sint foarte onorat“, a declarat David Lynch, de 56 de ani, care a venit la Cannes impreuna cu sotia sa si cu fiul lor. „Ador aceasta tara. Aveti in Franta cei mai mari indragostiti si cei mai mari aparatori ai artei, ceea ce faceti este extraordinar“, a adaugat el. Ceremonia de decernare a Legiunii de Onoare a avut loc in prezenta tuturor celorlalti membri ai juriului de la Cannes.

Exit mobile version