Acasă Actualitate Televiziunile rusești s-au pregătit de trei ori pentru declarația lui Putin din...

Televiziunile rusești s-au pregătit de trei ori pentru declarația lui Putin din noaptea atacului. Aceasta nu a mai venit

Putin nu a transmis niciun mesaj cu privire la atacul terorist din Moscova
Putin nu a transmis niciun mesaj cu privire la atacul terorist din Moscova

Posturile de stat rusești s-au pregătit toată noaptea să difuzeze discursul lui Vladimir Putin despre atacul terorist de la Moscova. Dar, în cele din urmă nu l-au mai primit. Informațiile au fost transmise de publicația independentă rusească The Insider surse de la mai multe televiziuni.

„De trei ori a venit semnalul pentru transferul declarației (lui Vladimir Putin) și de trei ori transferul a fost anulat. Declarația este rescrisă chiar acum”, a explicat în timpul nopții de vineri, o sursă din televiziunile rusești.

Practica obișnuită presupune că mesajul înregistrat al lui Putin le este transferat posturilor de televiziune în mod centralizat, pe servere. Apoi acesta este difuzat.

În loc de un astfel de discurs, Kremlinul a transmis în cele din urmă pe scurt că Putin a primit informații despre atacul terorist în timp real. Kremlinul a mai spus că este în continuare informat cu privire la evoluția anchetei. De asemenea, prin intermediul vicepremierei Tatiana Golikova, el le-a urat însănătoșire grabnică victimelor atacului terorist.

În absența discursului lui Putin, scrie The Insider, oficialii regionali și propagandiștii ruși și-au petrecut noaptea prezentând versiunile lor privind implicarea serviciilor speciale ucrainene în atacul terorist.

Serviciul de securitate rus (FSB) a afirmat sâmbătă că suspecții în atacul mortal de vineri de la o sală de concerte de la periferia Moscovei aveau „contacte” în Ucraina și plănuiau să fugă acolo.

După ce au comis atacul terorist, infractorii plănuiau să treacă granița ruso-ucraineană. Aceștia aveau contacte adecvate pe partea ucraineană”, a transmis FSB, citat de agenția TASS, după ce suspecții au fost arestați într-o regiune rusă de la granița cu Ucraina.

Citește și: Ministrul Afacerilor Interne: 80 de noi tipuri de droguri, produse anual de crima organizată

Exit mobile version