Acasă Actualitate Bărbat condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare pentru că...

Bărbat condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare pentru că a omorât câinele unui vecin

Bărbat condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare pentru că a omorât câinele unui vecin
Bărbat condamnat la 1 an şi 9 luni de închisoare pentru că a omorât câinele unui vecin

Un bărbat dintr-o comună din Mureş a fost condamnat definitiv la 1 an şi 9 luni de închisoare cu executare după ce a omorât în bătaie câinele unui vecin.

„La data de 25 aprilie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Band au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Târgu Mureş, pe numele unui bărbat, de 38 de ani, din comuna Pănet. Cel în cauză are de executat o pedeapsă de 1 an şi 9 luni închisoare, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 205/ 2004 privind protecţia animalelor”, a informat IPJ Mureş.

Acesta a fost condus sub escortă şi predat Penitenciarului Târgu Mureş, în vederea executării pedepsei.

A omorât în bătaie câinele unui vecin

În această cauză, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au demarat cercetări pe 3 martie 2023, după ce au fost sesizaţi despre uciderea unui câine metis de Labrador.

Poliţiştii au identificat persoana, şi anume un bărbat de 38 de ani, din comună Pănet. Au stabilit că, pe 22 februarie 2023, acesta a dus animalul pe un teren viran din extravilanul localităţii Berghia, unde l-ar fi omorât lovindu-l de mai multe ori cu un obiect contondent. Cadavrul câinelui a fost găsit pe 3 martie 2023 de către proprietar.

Citește și: Ministrul ucrainean al Agriculturii, arestat, eliberat și repus în funcție într-o singură zi

Exit mobile version