Acasă Actualitate Serbia: Aproape 110.000 de arme deţinute ilegal au fost predate ca urmare...

Serbia: Aproape 110.000 de arme deţinute ilegal au fost predate ca urmare a amnistiei

În Serbia s-a dat un armistiţiu conform căruia populaţia trebuie să predea armele
În Serbia s-a dat un armistiţiu conform căruia populaţia trebuie să predea armele

Populaţia din Serbia a predat poliţiei, la cererea guvernului, aproape 110.000 de arme deţinute ilegal, după două atacuri armate mortale în luna mai, informează agenţia Belga, citată de News.ro.

Capitala Belgrad a fost în doliu în luna mai din cauza a două împuşcături fără legătură între ele. Acestea au fost soldate în total cu 18 morţi. De atunci, zeci de mii de sârbi au ieşit în stradă în fiecare săptămână pentru a protesta la adresa violenţei şi a glorificării acesteia. Acesta a fost un fenomen încurajat, spun ei, de autorităţile guvernamentale şi de tabloidele care le susţin.

Cu toate acestea, autorităţile au făcut apel la populaţie să predea armele deţinute ilegal a doua zi după împuşcături. Populaţia a avut timp până la miezul nopţii să facă acest lucru fără a suferi consecinţe.

Potrivit poliţiei, au fost predate în total 108.833 de arme. Dintre acestea, 82.400 au fost arme uşoare, iar aproximativ 26.500 au fost mine şi alte dispozitive explozive. De asemenea, au fost predate 4,2 milioane de cartuşe.

Populația din Serbia deține ilegal un mare număr de arme de foc ca urmare a războaielor în care a fost implicată țara după destrămarea fostei Iugoslavii.

Citeşte şi: Intrarea României și Bulgariei în Schengen, printre prioritățile Spaniei la preluarea președinției UE

Exit mobile version