Acasă Actualitate Olanda a legalizat eutanasia în cazul copiilor

Olanda a legalizat eutanasia în cazul copiilor

Olanda a legalizat eutanasia în cazul copiilor bolnavi
Olanda a legalizat eutanasia în cazul copiilor bolnavi

Olanda a legalizat eutanasia în cazul copiilor bolnavi, afectati de o maladie incurabilă, fără a fixa vîrsta minimă.

Guvernul olandez a anunțat vineri, 14 aprilie, că eutanasia pentru copiii mici, care suferă de dureri insuportabile şi incurabile, va fi posibilă în Ţările de Jos. Aceasta este o măsură pe care pediatrii olandezi o cereau de ani de zile, potrivit Reuters.

Este vorba despre „copii cu o boală sau o tulburare atât de gravă, încât moartea este inevitabilă şi (…) aşteptată într-un viitor previzibil”. Moartea asistată va fi posibilă „atunci când va fi singura alternativă rezonabilă pentru un medic de a pune capăt suferinţei disperate şi insuportabile a copilului”, a explicat ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers.

Eutanasia este deja legală în Olanda pentru persoanele de peste 12 ani care îşi pot da consimţământul şi pentru bebeluşii sub un an, cu acordul părinţilor. Belgia devenise în februarie 2014 prima ţară din lume care a luat decizia de a permite minorilor „capabili de discernământ” să aleagă eutanasia fără limită de vârstă.

La 1 aprilie 2002, Olanda a devenit prima ţară din lume care a autorizat această eutanasia ca procedură medicală. În fiecare an, în Olanda, tot mai multe persoane recurg la eutanasie. 8.700 au recurs la această metodă anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Majoritatea sufereau de cancer în fază terminală.

Citește și: Cofondatorul şi chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan a murit

Exit mobile version