Acasă Magazin Cofondatorul şi chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan a murit

Cofondatorul şi chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan a murit

Cofondatorul şi chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan, a murit

Cofondatorul şi chitaristul trupei rock irlandeze The Script, Mark Sheehan, a murit, vineri, la doar 46 de ani, potrivit Sky News.

Artistul, care a concertat şi în România, s-a stins la spital, în urma unei boli de scurtă durată, a anunţat trupa.

Trupa The Script a concertat de două ori și-n România
Trupa The Script a concertat de două ori și-n România

„Mult iubit soț, tată, frate, coleg de trupă și prieten Mark Sheehan a murit astăzi la spital după o scurtă boală”, a scris grupul pe Twitter. „Familia și grupul le cer fanilor să le respecte intimitatea în acest moment tragic”.

Mark Sheehan a format grupul în 2001 alături de vocalistul Danny O’Donoghue şi de bateristul Glen Power. Trupa s-a mutat la Londra după ce a semnat un contract de înregistrare cu Sony Music Group. Acolo au lansat primul lor album complet, „We Cry”, care a ajuns pe primul loc atât în Irlanda, cât şi în Marea Britanie.

Următoarele trei albume, Science & Faith, #3 şi No Sound Without Silence, au ajuns pe primele locuri în topurile din ambele ţări. Science & Faith a ajuns pe locul trei în Statele Unite şi pe locul doi în Australia.

Trupa a făcut turnee în întreaga lume şi a continua să lanseze albume de muzică originală. Au combinat teme irlandeze cu nuanţe pop-rock. Ultimele lor albume au fost Freedom Child (2017) şi Sunsets & Full Moons (2019).

The Script au concertat şi în România, chiar de două ori:

  • în 2018 la festivalul Neversea,
  • în 2021 la UNTOLD.

Tată a trei copii

Sheehan s-a născut pe 29 octombrie 1976 la Dublin, în Mount Brown, în zona The Liberties. A fost căsătorit cu Reena Sheehan cu care a avut trei copii. Cântăreţ, compozitor şi chitarist, a fost pasionat de muzică de la o vârstă fragedă. În perioada 1996-2001, înainte de The Script, a fost membru al trupei Mytown, alături de O’Donoghue.

Fanii s-au întrebat în ultimul an de ce Sheehan a avut o scurtă pauză de pe scenă. În 2022, Sheehan a lipsit de la etapa americană a turneului trupei. O’Donoghue a declarat presei că Sheehan şi-a luat o pauză pentru a petrece mai mult timp cu familia. El a explicat că grupul i-a susţinut decizia şi a spus că sunt „o trupă de fraţi” care „rămân împreună indiferent de situaţie”.

Trupa The Script urmează să o susţină pe artista americană P!nk în timpul turneului său european de la sfârşitul acestui an.

Citește și: Trei timișeni au furat un seif din București și au fost prinși la Giurgiu

Exit mobile version