14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevă din Craiova, admisă la Academia Forțelor Navale din SUA

Elevă din Craiova, admisă la Academia Forțelor Navale din SUA

O elevă din Craiova a fost admisă la Academia Militară a Forțelor Navale din SUA. Performanţa a fost înregistrată de Cezara Ioana Vlad de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova. Este singura candidată din România care a fost acceptată în acest an la Academia Forţelor Navale din SUA. Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova a avut şi anul trecut un elev admis la această academie. Şi atunci reuşita a fost unică la nivel naţional. 

Cezara Ioana Vlad este elevă a Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova din 2016. Atunci a venit în Bănie tocmai din Brăila, ca elevă în clasa a X-a. Primul an de liceu l-a făcut la o unitate de învățământ teoretică din Brăila. Şi-a dorit însă întodeauna să urmeze un liceu militar, care să o ducă spre o carieră în domeniu. 

„În clasa a VIII-a m-am informat pe internet despre licee și am descoperit ceea ce oferă un liceu militar. Am fost foarte entuziasmată și m-am grăbit să depun dosarul. Am făcut parte din primele grupe care au mers la Câmpulung, dar acolo fiind frig și ninsoare, am picat proba de rezistență cu câteva sutimi. Între timp am evoluat. Am descoperit apoi oportunitatea de la Craiova, am susținut diferențele și am fost admisă“, spunea Cezara într-un interviu acordat pentru GdS în primul ei an de liceu la Craiova. 

Încă de la început, Cezara s-a făcut remarcată prin pasiunea ei pentru karate. A venit cu un palmares de premii – 40 de medalii și patru cupe la competiţiile de karate, cucerite încă din clasele primare. În cadrul colegiului militar, a continuat performanţele, devenind campioană mondială la karate. 

Eleva din Craiova a fost felicitată de Ministrul Apărării 

Pe durata studiilor, Cezara Ioana Vlad a îmbinat performanţa sportivă cu cea de la clasă. Rezultatul final a fost unul de excepţie. Ioana Cezara Vlad a reuşit să fie admisă la Academia Militară a Forțelor Navale din Annapolis, Statele Unite ale Americii.

„Este singura candidată la nivel naţional care a fost admisă la această academie din Statele Unite ale Americii“, a explicat Ioana Lădaru, purtător de cuvânt al Colegiului Militar Tudor Vladimirescu“ din Craiova. 


Ioana Cezara Vlad a fost felicitată pentru performanţele ei chiar de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, care s-a întâlnit cu elevii admiși la instituții de învățământ militar din SUA, săptămâna trecută. 
Ioana Cezara Vlad face parte acum din promoţia 2018-2019 a Colegiului Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova. Ea va fi prezentă şi la festivitatea de absolvire care se va desfăşura joi, începând cu ora 10.00, la Colegiul Militar din Craiova. Pentru Ioana, festivitatea de absolvire încheie perioada liceului, întrucât ea a susţinut examenul naţional de bacalaureat în sesiunea specială din luna mai. 
Ioana Cezara este a doua elevă a Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova care a reuşit să fie admisă la Academia Militară a Forțelor Navale americane. 
Primul elev din Craiova a fost admis la această academie anul trecut. Este vorba despre Cornel Victor Barbu, originar din Băile Herculane. 


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS