Acasă Actualitate ASF, despre amenda istorică de 750.000 lei aplicată NN Pensii: Decizia a...

ASF, despre amenda istorică de 750.000 lei aplicată NN Pensii: Decizia a fost luată în unanimitate

Amenda de 750.000 de lei aplicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) către NN Pensii, cea mai mare din istoria autorităţii de supraveghere, a fost luată cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă extraordinară, convocată joi, 13 aprilie, la care au participat, din considerente logistice, 7 din cei 8 membri ai Consiliului ASF, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autorităţii.

„Subiectul nu a fost pe ordinea de zi de miercuri şi nici nu era posibil (intervenţia NN Pensii a apărut în public miercuri). Deciziile se iau pe baza unor analize din sector şi încadrarea corespunzătoare în prevederile legislaţiei în vigoare; această analiză s-a făcut miercuri după amiază şi joi dimineaţă’, au mai precizat oficialii ASF.

De cealaltă parte, întrebaţi dacă vor face o plângere, reprezentanţii NN Pensii au declarat: ‘încă analizăm situaţia”.

Consiliul ASF a decis joi sancţionarea NN Pensii cu 750.000 de lei, respectiv 1% din capitalul social al societăţii, având în vedere circumstanţele de afectare a încrederii participanţilor în sistemul de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreşedinte ASF. Această este cea mai mare amendă din istoria ASF, a spus acesta. Conducerea ASF a decis de asemenea şi amendarea cu 100.000 de lei şi retragerea autorizaţiei de director general pentru Raluca Tintoiu, şefa NN Pensii şi NN Asigurări de Viaţă.

Exit mobile version