Acasă Actualitate Republica Moldova: Ion Păduraru îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier

Republica Moldova: Ion Păduraru îşi retrage candidatura pentru funcţia de premier

Ion Păduraru, candidatul desemnat de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru funcţia de premier, a anunţat vineri după-amiaza că îşi retrage candidatura, informează Unimedia şi Radio Chişinău, potrivit Agerpres.
„În dimineaţa acestei zile, şefului statului i-a fost înaintată o declaraţie semnată de 55 de deputaţi. Nu cred că ar fi corect să existe o confruntare între mine şi majoritatea parlamentară. La ora actuală, eu nu mai am statutul de prim-ministru desemnat”, a declarat Păduraru în cadrul unui briefing de presă.

„Candidatura propusă de majoritatea parlamentară este una de compromis şi preşedintele Nicolae Timofti urmează să ia o decizie în acest sens. În situaţia în care există o majoritate declarată, nu a mai avut rost să iniţiez negocieri cu fracţiunile parlamentare. Nu are sens să propun liste de candidaţi şi să elaborez programe”, a adăugat Păduraru.

Preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat joi seara pe Ion Păduraru, secretar general al cancelariei prezidenţiale, candidat la funcţia de prim-ministru, potrivit unui comunicat oficial, difuzat după ce a expirat termenul dat de şeful statului ca semnăturile deputaţilor care formează majoritatea parlamentară să fie reconfirmate.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version