Acasă Actualitate Anglia dă voie Ucrainei să atace în Rusia cu armele pe care...

Anglia dă voie Ucrainei să atace în Rusia cu armele pe care i le oferă. Rușii amenință cu o escaladare directă

Kremlinul a calificat drept o „escaladare directă” a conflictului, declarația ministrului britanic de externe David Cameron, potrivit căruia Ucraina ar putea folosi arme primite de la Londra împotriva unor ținte din interiorul Rusiei, dacă dorește, scrie Reuters.

David Cameron a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina, „atât timp cât va fi nevoie”, adăugând că Londra nu are nicio obiecție cu privire la utilizarea armelor în interiorul Rusiei.

„Vom da trei miliarde de lire sterline în fiecare an atât timp cât va fi necesar. Tocmai am epuizat într-adevăr tot ce putem în ceea ce privește oferirea de echipamente. O parte din aceste (echipamente) ajung de fapt în Ucraina astăzi, în timp ce mă aflu aici”, a declarat el într-un interviu acordat Reuters în cadrul unei vizite la Kiev.

Anglia dă voie Ucrainei să atace în Rusia cu armele pe care i le oferă

Cameron a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ținte din interiorul Rusiei și că depinde de Kiev să facă acest lucru.

„Ucraina are acest drept. Așa cum Rusia lovește în interiorul Ucrainei, puteți înțelege foarte bine de ce Ucraina simte nevoia să se asigure că se apără”, a declarat Cameron pentru Reuters în timpul vizitei pe care a făcut-o joi la Kiev.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a calificat comentariile drept periculoase și îngrijorătoare și a declarat că acestea ar putea pune în pericol întregul sistem al arhitecturii de securitate europeană.

Peskov a criticat și comentariile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron despre o posibilă intervenție franceză în Ucraina ca făcând parte dintr-o „tendință foarte periculoasă”.

Exit mobile version