Acasă Actualitate Scurte stiri

Scurte stiri

Congresul Uniunii Postale Universale la Bucuresti

Congresul Uniunii Postale Universale (UPU) se desfasoara intre 15 septembrie si 5 octombrie la Bucuresti. In atentia participantilor la manifestare sint 75 de documente si 775 de propuneri de modificare si completare a actelor UPU. In urma dezbaterilor pot aparea alte propuneri, care vor reglementa functionarea serviciilor postale internationale pentru urmatorii patru ani. O propunere legislativa de o deosebita importanta se refera la modificarea regulamentului general al UPU. Propunerile legislative ale Romaniei vor fi supuse dezbaterilor in cadrul sesiunilor comisiei, iar in cazul in care vor fi aprobate de catre Congres, vor fi introduse in textul Actelor Uniunii Postale Universale, care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2006. Pe 29 septembrie se va desfasura alegerea membrilor Consiliului de Exploatare Postala.

Doar 29 de agenti economici olteni la Bursa Locurilor de Munca

Absolventii de liceu sau de facultate care nu au un loc de munca ori intentioneaza sa-si schimbe jobul sint asteptati miine sa participe la Bursa Locurilor de Munca. In judetul Olt si-au anuntat participarea 49 de agenti economici, dintr-un total de 157 contactati de organizator, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca. Oferta de munca este alcatuita din 301 posturi vacante, dintre care 259 pentru absolventii de studii medii si restul pentru licentiati. Cele mai multe locuri libere se gasesc la Slatina, 174 de posturi, la Caracal vor fi 55 de locuri libere, la Bals 51, iar la Corabia 21. Principalele domenii pentru posturile oferie sint constructiile, confectiile textile, comertul, industria carnii etc. La Slatina, manifestarea se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor, incepind cu ora 9.00.

Sesiune de comunicari si referate la Craiova

„Muzeul si Cercetarea Stiintifica“ este tema sesiunii de comunicari desfasurate in zilele de 23 si 24 septembrie la Craiova. Deschiderea lucrarilor va avea loc astazi la ora 10.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie „Oltenia“ , iar lucrarile pe sectiuni se vor desfasura la sediul Sectiei de stiintele naturii a Muzeului Olteniei. Organizatorii manifestarii sint: Consiliul Judetean Dolj, Sectia stiintele naturii a Muzeului Olteniei, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie si cu Agentia pentru Protectia Mediului „Oltenia“. „La aceasta manifestare, devenita traditionala si-au anuntat prezenta academicieni, profesori universitari, cercetatori, muzeografi din tara si din strainatate, specialisti in diverse ramuri ale Stiintelor Naturii“, a precizat Mihail Dutescu, directorul Muzeului Olteniei.

Teatrul National din Craiova isi deschide noua stagiune

Teatrul National din Craiova (TNC) isi va deschide noua stagiune cu piesa „Avarul“ de Moliere, in traducerea remarcabila a lui Romulus Vulpescu. Garnitura excelenta de realizatori si interpreti, regizorul Laszlo Bocsardi si echipa sa, alaturi de nume sonore si nume mai noi de actori, Ilie Gheorghe (in rolul titular), Valentin Mihali, Catalin Rotaru, Romanita Ionescu etc. vor asigura premisele unui spectacol valoros pentru publicul craiovean. Premiera va avea loc simbata, 25 septembrie 2004, ora 19.00, cu publicul spectator alaturi de actori pe scena salii mari a TNC.

Ajutoare pentru gorjenii afectati de inundatii

Primaria Tirgu Jiu a strins ajutoare, care vor fi donate persoanelor din localitatea Urdari, afectate de inundatii. Acestea constau in materiale de constructii, obiecte de mobilier si articole de imbracaminte, care vor fi distribuite Primariei Urdari in aceasta saptamina.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version