Acasă Tehnologie Mobile Tehnica SF prin care hackerii pot controla telefoanele și nu numai

Tehnica SF prin care hackerii pot controla telefoanele și nu numai

Că e vorba de un iPhone, un produs de la Samsung sau boxe inteligente de la Google, toate acestea au în comun o vulnerabilitate descoperită acum. Specialiști în securitate cibernetică au reușit să le controleze, de la distanță, cu ajutorul unui laser.

Apple, Samsung și Google au ceva în comun: asistenți digitali. Siri, Bixby, respectiv Assistant preiau comenzi de la tine și execută diverse instrucțiuni. Dar dacă cineva ar putea controla asistenții?

Asta au încercat și au reușit specialiștii în securitate cibernetică. O Echipă japonezo-americană a folosit un laser pentru asta. Ideea de la care au pornit e casa inteligentă. Dacă ai suficiente gadgeturi și senzori în ea, ai putea-o controla printr-un asistent digital, cu ajutorul unui laser proiectat să reproducă vibrațiile pe care sunetul, în mod natural, le-ar genera.

Astfel, au reușit să păcălească Google Assistant, Siri, Bixby şi Amazon Alexa să preia comenzi. Și asta de la o distanța considerabilă. Când unda laser atinge microfonul de pe dispozitiv, microfonul preia undele și le interpretează drept comenzi vocale.

Exit mobile version