Acasă Tehnologie Mobile WhatsApp a scăzut restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației

WhatsApp a scăzut restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației

WhatsApp a scăzut restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației
WhatsApp a scăzut restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației

Aplicația Meta de social media, WhatsApp, a scăzut, în Uniunea Europeană și Marea Britanie, restricțiile limitei de vârstă pentru folosirea aplicației de la 16 la 13 ani. Această acțiune a stârnit nemulțumirea militanților pentru siguranța copiilor, informează The Guardian

În februarie a fost anunţată schimbarea pe care a făcut-o aplicația de social media și a luat amploare în UE și Marea Britanie miercuri, 10 aprilie.

ONG-ul „Smartphone Free Childhood” a spus că Meta, care deține și aplicațiile sociale Facebook și Instagram, a sfidat cererile făcute către firmele de tehnologie să facă mai multe pentru a proteja copii.

Gruparea a spus: „Asta s-a întâmplat fix când există cereri naționale pentru ca firmele mari de tehnologie să facă mai multe pentru a ne proteja copii. Permiterea oficială ca oricine cu vârsta peste 12 ani să poate să utilizeze platforma transmite mesajul că este sigură de folosit de către ei. Cu toate acestea, profesorii, părinții și experții spun altceva. Suntem presați să acceptăm faptul că marile companii de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor noștri”. 

Schimbarea limitelor de vârstă a fost în principiu în acord cu majoritatea țărilor

WhatsApp a spus că schimbarea limitelor de vârstă a fost în principiu în acord cu majoritatea țărilor și a fost făcută cum trebuie. Directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom din Marea Britanie, spune că „nu va ezita” să amendeze companii de social media care nu reușesc să urmeze directivele sale, odată ce va avea puterea să acționeze. 

Mark Bunting a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că sunt scrise coduri de practică pentru a impune siguranța online: „Așadar, când puterile noastre vor intra în vigoare anul viitor, le vom putea trage la răspundere”, a spus el.

„Dacă nu efectuează acești pași în acel moment, și nu ne pot demonstra că iau măsuri alternative care sunt eficiente pentru a menține copiii în siguranță, atunci vom putea investiga. Avem puterea să îi direcționăm să facă schimbări, dacă credem că este necesar să le facă. Dacă nu respectă aceste instrucțiuni, avem competențe de a percepe amenzi – și nu vom ezita să facem asta – dacă nu există altă modalitate de a aduce schimbarea care credem că este necesară.”, a mai adăugat el.

O serie de funcții de siguranță concepute pentru a proteja utilizatorii

Meta a dezvăluit săptămâna aceasta o serie de funcții de siguranță concepute pentru a proteja utilizatorii, în special tinerii, de „sextorsion” și abuzul de imagini intime. A confirmat că va începe testarea unui filtru în mesajele directe (DM) pe Instagram, numit Protecția nudității, care va fi activat în mod implicit pentru cei sub 18 ani și va estompa automat imaginile trimise utilizatorilor care sunt detectate ca având nuditate.

Când primesc aceste tipuri de imagini, utilizatorii vor vedea, de asemenea, un mesaj care îi îndeamnă să nu simtă presiune pentru a răspunde și o opțiune de a bloca expeditorul și de a-l raporta.

Citește şi: Programul trenurilor în minivacanța de 1 Mai și Paște

Exit mobile version