Acasă Tehnologie IT&C Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă

Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă

Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă
Toyota apelează la roboți care să te ajute în casă

Toyota Motor Corp are proiecte pentru crearea roboților pentru casa ta. Compania a înscris un startup japonez specializat în inteligență artificială pentru a începe planul său, informează retuers.com

Cel mai mare producător auto din Japonia și Preferred Networks Inc, cu sediul în Tokyo vor efectua cercetări comune pentru a dezvolta așa-numiții roboți de serviciu, care sunt „capabili să învețe în medii de viață tipice”, au declarat companiile.

Toyota, devotat tehnologiei avansate de 80 de ani

Cele două firme colaborează deja pe vehicule fără șoferi încă din 2014. Gigantul Toyota, în vârstă de optzeci de ani, încearcă să se transforme și să se adapteze tehnologiei, cum ar fi conducerea automată, care perturbă industria auto.

Accent pe roboți care să facă treaba în locul oamenilor

Toyota vede roboții ca parte a acestui efort, în special în Japonia, unde își propune să îi aibă în case și spitale pentru a sprijini una dintre populațiile cu cea mai rapidă îmbătrânire din lume.

Pentru proiectul anunțat miercuri, Toyota a spus că va furniza rețelelor preferate o duzină de unități din robotul său de asistență umană sau HSR.

Companiile vor coopera în dezvoltarea în următorii trei ani, inclusiv partajarea proprietății intelectuale.

Rețele preferate utilizează deja robotul ca platformă pentru software-ul său avansat de inteligență artificială. La o expoziție din Tokyo anul trecut, robotul a îngrijit o cameră dezordonată, distingând gunoiul și prosoape murdare.

Concept încă din anul 2004

Toyota lucrează la roboți de service din 2004 și are o serie de modele în curs de dezvoltare. Dar HSR este cel pe care îl consideră cel mai apropiat de a fi pregătit pentru aplicații comerciale.

Practic, un singur braț pe o bază cu roți, cu un cap plin de senzori deasupra, robotul va fi folosit și la Jocurile Olimpice de vară de anul viitor de la Tokyo, pentru a ajuta la sarcini simple, precum obținerea băuturilor pentru unii spectatori.

Aurelian Marian Soare

Exit mobile version