Acasă Politica International (VIDEO) Vladimir Putin, discurs în faţa parlamentului: „Forțele NATO se pregătesc să...

(VIDEO) Vladimir Putin, discurs în faţa parlamentului: „Forțele NATO se pregătesc să atace Rusia”

Vladimir Putin a declarat joi că amenințările occidentale creează un risc „real” de conflict nuclear și a avertizat că Rusia are arme „capabile” să lovească teritoriile acestor țări.

Țările occidentale „trebuie să înțeleagă că și noi avem arme capabile să atingă ținte pe teritoriul vostru”, a avertizat președintele rus într-un discurs adresat națiunii, conform G4Media.ro.

„Tot ceea ce inventează în acest moment (…) reprezintă o amenințare reală a unui conflict care implică utilizarea armelor nucleare, ceea ce ar însemna distrugerea civilizației”, a adăugat el, citat de agenția AFP.

Încă de la începutul discursului, Vladimir Putin a acuzat Occidentul

Președintele Vladimir Putin susține joi discursul său anual despre starea națiunii în fața oficialilor ruși și a întregii populații. Încă de la începutul discursului, Vladimir Putin a acuzat Occidentul că, în locul Rusiei, vor un spațiu “decadent” unde să poată face ce vrea.

Președintele rus a salutat „sprijinul copleșitor” al populației pentru ceea ce el numește „operațiunea militară specială” din Ucraina. Vladimir Putin a cerut un minut de tăcere în memoria „eroilor căzuți” ai Rusiei.

Putin susține că forțele NATO ‘se pregătesc să lovească teritoriul rusesc’

Putin susține că forțele NATO ‘se pregătesc să lovească teritoriul rusesc’ și a cerut ca vestul Rusiei să fie „protejat în mod corespunzător” după extinderea NATO, în urma aderării Suediei și Finlandei.

„Se pregătesc să ne atace teritoriul și folosesc cele mai bune forțe posibile și cele mai eficiente pentru a face acest lucru. Dar ne amintim de soarta celor care au încercat să ne invadeze teritoriul și, desigur, soarta lor va fi mult mai tragică decât orice altceva cu care ne-am putea confrunta noi.

Ei trebuie să înțeleagă că și noi avem arme. Arme care îi pot înfrânge pe propriul lor teritoriu și, desigur, toate acestea sunt foarte periculoase, deoarece ar putea declanșa de fapt utilizarea armelor nucleare. Oare nu înțeleg acest lucru?

Acești oameni sunt oameni care nu au trecut prin experiențe dificile. Ei au uitat despre asta, dar noi am făcut-o prin războiul din Caucaz, de exemplu, și acum în conflictul din Ucraina”, a precizat Vladimir Putin.

Mesajul lui Putin către Adunarea Federală este difuzat gratuit în cinematografele din 20 de oraşe ruseşti. În plus, discursul este difuzat în direct pe canalele federale de televiziune. Transmisiunea este organizată inclusiv pe ecrane stradale în marile oraşe.

Citeşte şi: Primăria Craiova plătește 34.500 de euro pentru promovare în revista Wizz Air

Exit mobile version