Acasă Politica International Coreea de Sud înregistrează un număr record de ruși care solicită azil

Coreea de Sud înregistrează un număr record de ruși care solicită azil

Pasageri pe Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud pe 18 ianuarie 2023. (Kichul Shin/NurPhoto/Getty Images)
Pasageri pe Aeroportul Internațional Incheon din Coreea de Sud pe 18 ianuarie 2023. (Kichul Shin/NurPhoto/Getty Images)

Un număr record de ruși solicită azil în Coreea de Sud, potrivit autorităților sud-coreene, cererile fiind cinci ori mai mari anul trecut. Rușii au devenit cel mai mare grup care caută refugiu în țara din Asia de Est.

Un total de 5.750 de cetățeni ruși au solicitat azil în Coreea de Sud în 2023, potrivit unui raport publicat la începutul acestei luni de Serviciul coreean de imigrare. Este de cinci ori mai mare decât cei 1.038 care au căutat protecție în 2022 – și mai mult decât numărul total de cereri de azil din partea rușilor înregistrate între 1994 și 2019. Anul trecut a marcat, de asemenea, cel mai mare număr de cereri de azil din ultimii opt ani, potrivit Serviciului de Imigrări. După ruși, cele mai mari grupuri de solicitanți de azil au venit din Kazahstan, China și Malaezia, potrivit CNN.

Motivele invocate de solicitanţii de azil

Și tendința a continuat și în acest an, rușii formând cel mai mare grup care solicită azil în ianuarie. Cele mai frecvente motive invocate de solicitanții de azil au fost persecuția bazată pe religie, urmată de persecuția politică. Alte motive au inclus discriminarea pentru a fi membru al unui anumit grup social, rasă sau naționalitate.

Serviciul nu a precizat motivele invocate de solicitanții de azil ruși. Coreea de Sud are legi stricte privind imigrația, inclusiv cereri de azil. În ultimele trei decenii, doar 4.052 de persoane au fost recunoscute ca refugiați în Coreea de Sud din peste 103.000 de cereri de azilui. Cetățenii ruși care solicită azil la nivel global au câștigat o atenție larg răspândită de la invazia Ucrainei de către Kremlin. Sute de mii de persoane au părăsit Rusia în ultimii doi ani – mulți dintre ei fugind de recrutarea militară. În Coreea de Sud, cinci bărbați ruși au fost blocați pe Aeroportul Internațional Incheon, lângă capitala Seul, în 2022, în timp ce încercau să se sustragă ordinului de mobilizare militară al Moscovei pentru război.

Citeşte şi: Programele Student Invest și Family Start continuă și în 2024

Exit mobile version