Acasă Politica National Marșul AUR de Ziua Națională a adunat 6000 de oameni

Marșul AUR de Ziua Națională a adunat 6000 de oameni

Marșul Unirii organizat de AUR la Alba Iulia. Foto: Facebook

Peste 6.000 de persoane, membri şi simpatizanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), au fost prezente la Marşul Unirii organizat vineri, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Marșul s-a derulat pe traseul gară – Cetate, locul unde se desfăşoară principalele manifestări organizate de Ziua Naţională a României, scrie Agerpres.

Mulţi dintre participanţi au sosit la Alba Iulia cu „Trenul Unirii”, o iniţiativă AUR, plecat joi seara din Bucureşti, sau cu autocare, venite, după numărul de înmatriculare, din toate regiunile ţării.

Marșul AUR: Participanții au scandat lozinci unioniste

Avându-l în frunte pe liderul AUR, George Simion, participanţii au scandat lozinci unioniste şi, de asemenea, au purtat bannere cu inscripţii cu acelaşi mesaj, precum şi steaguri tricolore, unele de mari dimensiuni, cu acelaşi tip de mesaje.

Printre participanţii la marş s-au aflat şi Ilan Laufer şi Ramona Ioana Bruynseels.

„Unitate naţională”, „Basarabia e România” şi „România n-a avut graniţă la Prut” s-au numărat printre lozincile scandate de participanţii la marş.

Pe bannere se putea citi, printre alte mesaje, „Mândri că suntem români” şi „Moldoveni, Ardeleni, Munteni, Toţi suntem români”.

„Marşul Unirii” este un eveniment care are loc de mai mulţi ani de Ziua Naţională a României la Alba Iulia, în organizarea Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie

Exit mobile version