Acasă Razboi Ucraina Cadavre carbonizate și paturi arse în închisoarea bombardată din Olenivka, unde ar...

Cadavre carbonizate și paturi arse în închisoarea bombardată din Olenivka, unde ar fi fost și prizonieri din batalionul Azov

Imagini de groază. foto:Profimedia images
Imagini de groază. foto:Profimedia imagesa

Ucraina și Rusia se acuză reciproc pentru bombardarea închisorii din Olenivka, în care au murit peste 50 de prizonieri de război. Încă este neclar ce s-a întâmplat în lagărul din Republica separatistă Donețk, scrie BBC. Între timp au apărut imagini în care se văd paturi supraetajate arse și cadavre carbonizate.( sursa:digi24)

Ucraina spune că închisoarea a fost atacată de Rusia într-un efort de a distruge dovezile de crimă și tortură.

Președintele Volodimir Zelenski a calificat bombardamentul drept o „crimă de război deliberată a Rusiei”.

La rândul ei, Rusia a spus că tabăra a fost lovită de rachete de precizie ucrainene.

Se spune că printre cei deținuți la închisoare ar fi fost membri ai batalionului Azov, care au fost luați prizonieri după ce au apărat orașul Mariupol și pe care Rusia a încercat să-i înfățișeze drept neo-naziști și criminali de război.

Daniil Bezsonov, un purtător de cuvânt al așa-numitei Republici Populare Donețk, a declarat că atacul a fost o „lovitură directă asupra unei cazărmi care deținea prizonieri”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că lovitura a fost efectuată cu artilerie Himars fabricată din SUA și a acuzat Ucraina de o provocare „în mod deliberat”. Ministerul a prezentat fragmente din ceea ce spune că sunt rachete trase de sistemul Himars. Dar Ucraina a negat.

Exit mobile version