Acasă Local Dolj Situația Covid-19 în Oltenia comparativ cu restul țării

Situația Covid-19 în Oltenia comparativ cu restul țării

Toate județele din Oltenia au sub 100 cazuri confirmate.

Oltenia stă încă bine pe harta coronavirus din România. Toate județele din Oltenia au sub 100 cazuri Covid-19, conform ultimelor date oferite de Grupul de Comunicare Strategică.

Mai mult, trei dintre acestea au sub 20 de cazuri. Numai alte patru județe din țară se află sub această cifră.

Doljul este cel mai afectat, cu 55 de cazuri confirmate, dar este și cel mai mare județ al Olteniei, cu peste 600.000 de locuitori. Mehedinți a depășit pragul de 20 de decese, înregistrând 22 de cazuri oficiale, la o populație de cca 240.000 locuitori. Raportând cifrele la mia de locuitori, Doljul și Mehedințiul au același număr de cazuri: 0,08.

Vâlcea are 15 cazuri, Oltul – 13, iar Gorjul – 10.

Cazuri la mia de locuitori

Raportând cifrele la numărul populației, județele din sud-vestul țării se află printre ultimele clasate în lista celor mai afectate regiuni din țară. La cealaltă extremă, Suceava este în continuare cea mai afectată regiune, cu 2,78 cazuri la 1000 persoane. Numărul de infectați din Suceava este de 1763.

Județul din nordul țării este urmat de Hunedoara și Neamț, cu 0,76 și 0,73 cazuri la mia de locuitori.

Bucureștiul are 824 cazuri confirmate, dar 0.44 cazuri la mia de locuitori, situându-se undeva la mijlocul clasamentului din acest punct de vedere.

Doljul se află în partea inferioară a clasamentului, cu 0,08 cazuri/mie locuitori, la fel ca Mehedinți (ocupând locurile 31-32 dintr-un total de 42). Oltul și Gorjul au unele dintre cele mai bune cifre privind cazurile la mia de locuitori, 0,03, fiind surclasate doar de Harghita. Și Vâlcea stă bine, cu 0,04 cazuri/mie locuitori.

5 decese din 22 de cazuri în Mehedinți

Deși numărul de cazuri din Mehedinți nu este foarte mare, din cele 22 de persoane confirmate până acum, 5 au decedat. Aproape un sfert din cei infectați nu au supraviețuit. 5 alte persoane au fost declarate vindecate.

Dolj, Gorj și Vâlcea au înregistrat câte două decese până acum. Oltul este singurul județ din Oltenia care nu a înregistrat, până în prezent, vreun deces din cauza Covid-19.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în județele Suceava (83), Hunedoara (40) și Arad (36), urmate de municipiul București, cu 32 decese.

*Datele au fost preluate de pe site-urile https://covid19.geo-spatial.org/ și www.coronaromania.ro, care actualizează cifrele pe baza informațiilor comunicate de autorități.

Exit mobile version