Acasă Local Dolj Tânărul judecat pentru crima din Grădina Botanică rămâne în arest

Tânărul judecat pentru crima din Grădina Botanică rămâne în arest

Tribunalul Dolj a dispus, ieri, menţinerea arestului preventiv faţă de un tânăr de 17 ani, acuzat că a înjunghiat doi tineri. Atacul a avut loc pe 27 iunie 2023, pe una dintre aleile Grădinii Botanice din Craiova. O copilă de 14 ani a murit în scurt timp, în Grădina Botanică. Prietenul fetei, un tânăr de 19 ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Tânărul a supravieţuit leziunilor suferite şi a fost externat pe 10 iulie. Inculpatul a fost deferit justiţiei în stare de arest preventiv, în septembrie 2023.

Inculpatul de 17 ani, elev la Liceul Militar Craiova la data faptelor şi fiul unui poliţist din cadrul IPJ Dolj, a fost trimis în judecată în septembrie, anul trecut. În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că inculpatul şi-a premeditat faptele.

„În data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în timp ce se afla în Grădina Botanică din Craiova, inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L.M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei.
La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor”, au precizat anchetatorii.

Şi-a ales victimele la întâmplare

În urma anchetei s-a mai stabilit că agresorul nu-i cunoştea pe cei doi tineri.
„Chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i doar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun”, au mai precizat procurorii.
Pe 28 iunie 2023, inculpatul de 17 ani a fost arestat preventiv. Miercuri, pe 8 mai, Tribunalul Dolj a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de inculpat. Acesta este acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. Acest dosar se află pe rolul Tribunalului Dolj. Instanţa a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru data de 24 mai.

Citeşte şi: Medic din Craiova, cercetat pentru ucidere din culpă

Exit mobile version