Acasă Local Dolj Doljean acuzat de omor şi tâlhărie calificată, extrădat din Irlanda

Doljean acuzat de omor şi tâlhărie calificată, extrădat din Irlanda

De la stânga la dreapta: Marian Cristian Minae, Laurențiu Ghiță şi Costinel Cosmin Zuleam

Ministrul Justiţiei a anunţat că va fi extrădat din Irlanda un doljean acuzat de omor şi tâlhărie calificată. Un al doilea suspect a fost extrădat din Scoţia la sfârşitul anului trecut, iar al treilea este căutat de poliţişti. Cei trei bărbaţi, unul din Horezu Poenari şi doi din Zăval, sunt suspectaţi de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Potrivit anchetatorilor, cei trei doljeni, care purtau cagule, au intrat în vila omului de afaceri în noaptea de 5 spre 6 noiembrie 2023. Au legat şi bătut victima, care a decedat pe 7 noiembrie în urma leziunilor suferite.

Potrivit oamenilor legii, cei trei suspecţi, toţi din judeţul Dolj, au legat şi torturat victima.
„În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.

La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. În timpul activității infracționale, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței. Doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii”, au precizat poliţiştii.

Au plecat cu ceasurile victimei

Poliţiştii au mai susţinut că atacatorii nu au reuşit să găsească sume mari de bani. Au obţinut de la fiica victimei doar 40 de euro şi 100 de lei. În schimb, au luat mai multe ceasuri de valoare.
„După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dislocat al gardului”, au mai precizat oamenii legii.
Atacul a fost anunţat de soţia victimei la ora 03.01. Omul de afaceri rănit a fost transportat la spital, însă nu a putut fi salvat de medici.

Doljenii suspectaţi de omor, daţi în urmărire

Mai departe, procurorii Parchetului de pe lână Tribunalul Sibiu au cerut arestarea în lipsă a trei bărbaţi. Este vorba de trei doljeni, unul din Horezu Poenari şi doi din Zăval, suspectaţi de uciderea omului de afaceri. Pe 19 noiembrie, Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare în lipsă pe numele inculpaţilor. Aceştia sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.
În baza mandatelor de arestare emise de instanţă, Poliţia Română i-a dat în urmărire pe suspecţi. Doljenii căutaţi sunt: Costinel Cosmin Zuleam (născut pe 6 mai 1992, domicilat în Horezu Poenari, Dolj), Laurențiu Ghiță (născut pe 17 februarie 1988, domiciliat în Zaval, Dolj) și Marian Cristian Minae (născut pe 31 octombrie 1988, domicilat în Zaval, Dolj).

Doi suspecţi, extrădaţi din Scoţia şi Irlanda

Ulterior, doi dintre suspecţi au fost identificaţi În Scoţia, respectiv Irlanda de Nord. Este vorba de Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae. Primul a fost extrădat la sfârşitul lunii decembrie 2023. Sâmbătă, Alina Gorghiu, ministrul justiţiei, a anunţat că va fi adus în ţară şi Marian Cristian Minae.

”Vreau să vă dau câteva date despre un dosar important pentru statul român. Este vorba despre dosarul Kreiner, crima odioasă de la Sibiu. Vineri a avut loc termenul, la instanța din Irlanda, și unul dintre inculpați, unul din fugari, pe numele său Cristian Marian Minae a consimțit la predare.Asta înseamnă că de luni vom începe procedurile de predare”, a spus Alina Gorghiu, într-un video postat pe Facebook.

Autoritățile nu au reușit până acum să dea de urma celui de-al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam.

Citeşte şi: Şoferul care l-a ucis pe edilul comunei Grădinari, de negăsit

Exit mobile version