Acasă Eveniment Şoferul care l-a ucis pe edilul comunei Grădinari, de negăsit

Şoferul care l-a ucis pe edilul comunei Grădinari, de negăsit

Poliţiştii nu au reuşit să îl găsească pe bărbatul de 32 de ani, acuzat că a provocat un accident violent, soldat cu cinci persoane rănite și una decedată. În urma accidentului a murit primarul comunei Grădinari, Olt. Accidentul a avut loc în seara zilei de 25 decembrie 2023, pe DN 64, în comuna Strejești, Olt. Polițiștii au stabilit că bărbatul de 32 de ani era băut și sub influența substanțelor psihoactive. Bărbatul a fost arestat preventiv în lipsă, pe 29 decembrie, după ce ar fi fugit din ţară.

În accidentul violent au fost implicate un autoturism şi o ambulanţă privată. Se pare că autoturismul a intrat pe contrasens şi a lovit în plin ambulaţa în care se aflau mai multe persoane, printre care şi edilul comunei Grădinari.

”La data de 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că, pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, a avut loc un accident rutier. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autovehicule, respectiv un autoturism condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt și un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Strejești, județul Olt.

În urma evenimentului rutier, 6 persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Ulterior, pentru una dintre cele 6 persoane transportate la unitatea medicală a fost declarat decesul”, au precizat oamenii legii.

Şoferul din Slatina, băut și drogat la volan

Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest. Aparatul a indicat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 32 de ani. Rezultatul a fost negativ pentru celălalt șofer. Polițiștii au mai explicat că ”tânărul a fost testat cu aparatul din dotare, iar în urma testării au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive”. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Bărbatul de 32 de ani, căutat de poliţişti

Pe 27 decembrie, anchetatorii l-au căutat pe inculpat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea sa în dosarul penal. Pentru că nu l-ai găsit, pe 29 decembrie, procurorii au cerut arestarea preventivă a tânărului de 32 de ani. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului în lipsă. Se pare că, între timp, bărbatul a plecat din ţară.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului H.P., pentru infractiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi vonducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă”, a dispus Judecătoria Slatina. Pentru că nu a fost găsit, inculpatul a fost dat în urmărire internaţională. În prezent, bărbatul se află pe lista persoanelor urmărite a Poliţiei Române.

Citeşte şi: Accident mortal de muncă, „îngropat” de procurori?

Exit mobile version