Acasă Eveniment (VIDEO) Doi bărbaţi au plasat bancnote false de 50 de euro în...

(VIDEO) Doi bărbaţi au plasat bancnote false de 50 de euro în mai multe localităţi

Doi bărbaţi sunt cercetați după ce au plasat în mai multe localităţi bancnote false de 50 de euro în județele Buzău și Vrancea.

Ieri, instanţa a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile și măsura controlului judiciar în cazul a doi bărbaţi, din Sibiu şi Iaşi. Cei doi sunt cercetați într-un dosar penal de punerea în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Pe 15 decembrie 2023, doi bărbaţi, de 37 şi 41 de ani, din Sibiu şi Iaşi, s-ar fi deplasat cu autoturismul în Buzău şi Vrancea. Aici ar fi plasat 3 bancnote de 50 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, la comercianţi de produse agricole. Bărbaţii ar fi invocat că ar fi revenit recent din străinătate şi ar deţine doar valută.

Au plasat bani și-n săli de jocuri sau magazine

În perioada 29 – 30 decembrie 2023, ar mai fi plasat, în mod asemănător, alte 5 bancnote false de 50 de euro, la săli de jocuri sau societăţi comerciale din Iaşi şi Vrancea. Au determinat persoanele vătămate să efectueze schimburi valutare la un preţ mai mic decât cursul valutar oficial.

Ulterior, când au mers la case de schimb valutar pentru a converti în lei bancnotele respective, păgubiţii ar fi realizat că au fost înşelaţi.
Pe 1 aprilie, polițiștii buzoieni au efectuat 4 percheziții în Bucureşti şi Iaşi, la imobile utilizate de către cei doi.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor:

  • trei telefoane mobile,
  • bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită şi despre care există bănuiala că ar proveni din săvârşirea de infracţiuni,
  • 1.400 de lei şi 200 de euro.

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Buzău cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul a dispus:

  • arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 37 de ani, din Sibiu,
  • controlul judiciar, pentru 60 de zile faţă de bărbatul de 41 de ani, din Iaşi.

Citește și: Dunărea are un debit scăzut

Exit mobile version