Acasă Eveniment Un tânăr băut a accidentat mortal un pieton și a fugit

Un tânăr băut a accidentat mortal un pieton și a fugit

Un tânăr băut a accidentat mortal un pieton și a fugit
Un tânăr băut a accidentat mortal un pieton și a fugit

Un tânăr, de 21 de ani, este acuzat că a accidentat mortal un bărbat de 26 de ani și a fugit. Șoferul s-a dus acasă și s-a baricadat în locuinţă. S-a predat polițiștilor doar după intervenția unui negociator.

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.20, poliţiştii au fost anunţaţi că pe drumul judeţean care face legătură între localităţile Moara şi Frumoasa din judeţul Suceava se află un om mort. Cadavrul aparținea unui bărbat de 26 de ani, victima unui accident rutier.

Imaginile recuperate de pe camerele de supraveghere au arătat că bărbatul a fost lovit de un autovehiculul venit în viteză. Șoferul a părăsit locul accidentului fără măcar să încetinească.

Șoferul beat s-a baricadat în casă

La fața locului, polițiștii au găsit mai multe elemente de caroserie, folosite pentru identificarea făptașului.

Au demarat activităţi de căutare şi identificare a maşinii implicate, reuşind să-l localizeze pe şoferul suspectat că a comis accidentul. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, care locuiește la aproximativ 200 de metri de locul accidentului. El s-a baricadat în casă, la faţa locului intervenind un negociator.

„În urma abordării profesioniste s-a reuşit extragerea în condiţii de siguranţă a tânărului de 21 de ani, fără a fi necesară utilizarea forţei”, a transmis IPJ Suceava.

Tânărul a fost dus la audieri. La șase ore după accident, testul de alcoolemie a indicat 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testele pentru droguri au ieşit negative.

Tânăril este cercetat penal pentru comiterea mai multor infracţiuni.

Un localnic a avertizat autoritățile asupra riscului de accidente în zonă

Accidentul de miercuri dimineață s-a petrecut în fața sediului unui ONG al cărui director a făcut încă din luna noiembrie, anul trecut, mai multe sesizări către autorități.

El a cerut să se facă trotuare și să se monteze iluminat stradal, pentru că, altfel, în zonă sunt posibile accidente auto.

Autorul sesizărilor susține că în răspunsul primit de la autorități i s-a comunicat că solicitarea sa nu poate fi îndeplinită, deoarece drumul este în reabilitare, iar proiectul nu prevede astfel de lucrări.

Citește și:  Un tânăr care pretindea că este pompier vindea autorizaţii false de securitate la incendiu

Exit mobile version