Acasă Eveniment (VIDEO) Un mort și doi răniți în atacul la o școală din...

(VIDEO) Un mort și doi răniți în atacul la o școală din Finlanda. Suspectul de 12 ani, reținut

Un copil a murit, iar alți doi au fost grav răniți într-o împușcătură dintr-o școală din Finlanda, potrivit poliției naționale a țării.

Victimele aveau 12 ani. Un suspect, de 12 ani și elev la aceeași școală, a fugit pe jos, potrivit CNN. Ulterior a fost prins de poliție într-o suburbie la nord de capitala Finlandei Helsinki.

Ofițerii au fost chemați marți la școala Viertola din orașul Vantaa în jurul orei 9 a.m., ora locală (2 a.m. ET).

Arma folosită la împușcătură era înregistrată pe numele unei rude apropiată a trăgatorului. Poliția a spus că nu are detalii despre motiv. Suspectul a fost acuzat de omor și tentativă de omor.

Elevii au fost ținuți în sălile de clasă după împușcătură, iar autoritățile au îndemnat oamenii să evite școala și să rămână în casă.

Școala primară Viertola se află la aproximativ 18 kilometri (11 mile) nord de Helsinki. Are în jur de 800 de elevi între clasele I și a IX-a și în jur de 90 de membri ai personalului.

Premierul finlandez Petteri Orpo a spus că împușcătura a fost „profund șocantă”. „Gândurile mele sunt la victime, la familiile lor și la ceilalți elevi și angajați ai școlii Viertola”, a scris Orpo pe X.

Alte cazuri tragice

Finlanda se bucură de o tradiție puternică în armele de vânătoare. Ratele sale de deținere a armelor sunt printre cele mai mari din lume, dar împușcăturile în școli sunt extrem de rare.

În 2007, Pekka-Eric Auvinen, un elev de 18 ani, a deschis focul în liceul său din orașul Tuusula, din sudul Finlandei. A ucis opt oameni și a rănit alți 10 înainte de a se sinucide. El lăsase un bilet de sinucidere prin care își luase rămas bun de la familie.

În 2008, la doar câteva luni după împușcătura de la Tuusula, Matti Juhani Saari, de 22 de ani, a deschis focul într-o altă școală din țară. A ucis 10 persoane, apoi s-a sinucis.

După împușcături, guvernul finlandez a emis noi linii directoare privind utilizarea armelor de foc, în special a armelor de mână și a revolverelor.

Citeşte şi: (VIDEO) 4 morţi, 77 de persoane prinse sub dărâmături, 700 răniţi în Taiwan după un puternic cutremur

Exit mobile version