Acasă Eveniment Cursă pentru găsirea unei fetițe de 2 ani din Serbia dispărută lângă...

Cursă pentru găsirea unei fetițe de 2 ani din Serbia dispărută lângă graniță

Fetița a dispărut din Banjsko Polje, lângă Bor

O cursă contra cronometru se desfășoară în Serbia pentru a o localiza pe Danka Ilić, de 2 ani. Fetița a dispărut din Banjsko Polje, lângă Bor, potrivit Novinite.

Activarea sistemului „Găsește-mă” marchează o premieră pentru Serbia, subliniind urgența situației.

Danka are părul castaniu, ochi căprui și înălțimea de aproximativ 85 de centimetri. Ultima oară purta pantaloni violet și o jachetă verde măsline. Avea părul legat într-o coadă de cal.

Eforturile de căutare se intensifică pe măsură ce echipele de salvare, inclusiv câini de căutare și elicoptere, se deplasează pe terenul accidentat.

Există temerea că fetița ar putea fi în Bulgaria sau România

Tatăl micuței a ransmis un mesaj emoționant pe rețelele de socializare și are temerea că fetița ar putea fi în România sau Bulgaria. În cazul în care copilul a fost răpit, fiecare informație contează.

Vidin din Bulgaria este la o oră și jumătate distanță de Bor (orașul în care a dispărut copilul). Dobreta Turnu Severin din România este la două ore și jumătate de Bor. Ambele orașe sunt suficient de aproape pentru ca micuța, dacă este răpită, să fie transportat. în oricare dintre țări.

Dispariția, raportată cu întârziere

Ea a dispărut marți, la ora 14.00, și încă nu este găsită, iar chiar și Serbia a raportat cu întârziere cazul. Are 2 ani și mama a spus că purta hainele din fotografie când a dispărut!

Blocaje rutiere împânzesc regiunea, poliția inspectând meticulos fiecare vehicul care trece. Peste 2.000 de cetățeni se alătură căutării, reflectând hotărârea comunității de a găsi copilul dispărut. Primarul Aleksandar Milikić confirmă zona extinsă de căutare, care se întinde pe 10 kilometri pătrați.

În ciuda căutării de mare amploare, apar provocări cu vremea nefavorabilă și terenul dificil care împiedică progresul. Danijel Aleksić, de la Serviciul Salvamont, recunoaște efortul coordonat condus de Ministerul Afacerilor Interne. În sprijin se folosesc drone, câini și elicoptere.

Cu toate acestea, pe măsură ce ploaia atenuează căutarea, urgența de a o localiza pe Danka nu face decât să se intensifice.

Citește și: (VIDEO) Vâlcea: Un tânăr care avea asupra sa substanțe interzise, depistat de jandarmi

Exit mobile version