Acasă Eveniment Își ucide soția și doi copii de 5 și 16 ani, apoi...

Își ucide soția și doi copii de 5 și 16 ani, apoi sună la poliție și se autodenunță

Casa lui din Altavilla Milicia, un oraș de coastă la 30 de kilometri de Palermo, locul ororilor (ANSA/IGOR PETYX)

„Numele meu este Giovanni Barreca. Mi-am ucis toată familia, veniți să mă luați”. Apelul telefonic la centrala poliției din Palermo a fost făcut aseară.

Tonul bărbatului a rămas rece, calm. „Vă aștept la Casteldaccia”, le spune anchetatorilor înainte de a închide. O patrulă îl preia pe ucigaș, un zidar de 54 de ani, o alta merge la casa lui din Altavilla Milicia, un oraș de coastă la 30 de kilometri de Palermo. Scena la care a asistat poliția este înfiorătoare. La pământ sunt trupurile celor doi fii, Emanuel, de 5 ani, și Kevin, de 16 ani. A treia fiică, de 17 ani, stă pe pat într-o cameră în stare de șoc. Ar fi fost martor la crime. Soția zidarului, Antonella Salamone, cu 13 ani mai tânără, a fost găsită câteva ore mai târziu. Bucăți carbonizate ale corpului său sunt la mică distanță de casă, sub o movilă de pământ. Soțul ar fi ucis-o și apoi ar fi incendiat rămășițele, potrivit www.ilmessaggero.it.

Barreca este dus la cazarmă și adaugă câteva detalii la mărturisirea telefonică. „Era diavolul în casă”, spune el. Împreună cu Giovanni Barrece, carabinierii au arestat câțiva bărbați din Palermo din Palermo, prieteni ai zidarului, care ar fi participat la tripla crimă, pentru uciderea și suprimarea unui cadavru.

Fiica de 17 ani care a scăpat de masacri a vorbit despre exorcizare. „Au făcut un exorcism pentru a-l alunga pe diavol”, ar fi spus fata poliției, acuzându-și tatăl și câțiva prieteni care au fost arestați seara.

Giovanni Barreca, masacrul

Bărbatul, un fanatic religios care frecventase biserica evanghelică și apoi s-a distanțat de aceasta, avea o adevărată obsesie pentru diavol.

Poliția bănuiește că a ucis cu scopul nebun de a elibera familia de prezențe demonice. Se pare ă un cuplu din Palermo a fost implicat și în crime și ar fi putut să-l fi împins pe zidar să comită actul brutal. Cei doi, care-l frecventau Barreca din motive religioase, au fost duși la cazarmă și audiați ore întregi. Pe măsură ce trece timpul, reiese că crimele brutale nu au fost comise în timpul nopții, așa cum s-a presupus și pe baza cuvintelor bărbatului. Salamone ar fi fost ucisă prima. Copiii vineri. Fata și tatăl ei, așadar, au rămas ore în șir în casă lângă cadavre înainte de apelul telefonic către anchetatori.

Dinamica și motivul masacrului sunt încă de clarificat, chiar dacă se pare că forța motrice care l-a împins pe Barreca a fost obsesia religioasă. Autopsiile vor dezvălui modul în care cele trei victime au fost ucise și vor putea confirma ipoteza potrivit căreia copiii au fost sugrumați cu lanțuri.

Fiica cruțată

Mai mult, încă nu se înțelege de ce fiica criminalului, de 17 ani, aparent favorita lui Barreca, a fost cruțată. Fata, care ar fi povestit iluziile religioase ale tatălui ei, a părut neclară la sosirea poliției: împrejurare care a condus la ipoteza că ar fi fost drogată. Acum, la ordinul Parchetului pentru Minori, aceasta a fost dusă la domiciliul unei familii.

Cei doi se căsătoriseră în 2007
Cei doi se căsătoriseră în 2007

Situația economică și comunitatea din Altavilla, un orășel în care cuplul era cunoscut, a fost șocată. Cei doi, soț și soție din 2007, locuiau de ani de zile în Novara și s-au întors în Sicilia în urmă cu cinci ani. Starea economică a familiei nu era bună, atât de mult încât Primăria, pentru a-i ajuta, găsise victimei mici locuri de muncă.

Femeia a fost urmată de asistenți sociali care, însă, nu au avut niciodată suspiciuni de violență în familie. Iar pastorul bisericii evanghelice pe care Salamone o urmase o vreme spune că ea se îndepărtase de comunitate. „Dar o revăzusem de curând și mi-a spus că se roagă și citește Sfintele Scripturi acasă cu alți oameni”.

Primarul orașului, Pino Virga, a suspendat toate evenimentele organizate pentru carnaval și va chema la doliu oraș în ziua înmormântării. „Nu putem înțelege cum au fost posibile toate acestea. Era un om religios și încerca să-i facă pe plac soția în toate”, au spus două rude ale victimei, care au ajuns în oraș după știre.

Citește și: Cum arată bugetul Craiovei în anul 2024. IntenCity se face, dar cu bani puţini de la bugetul local

Exit mobile version