Acasă Local Dolj Sute de polițiști au făcut razii în Dolj

Sute de polițiști au făcut razii în Dolj

Sute de polițiști au făcut razii în Dolj. În seara zilei de 27 aprilie a.c., începând cu ora 18.00, până în noaptea de 28 aprilie, ora 02.00, în județul Dolj a fost organizată o acțiune tip „Razie”, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea, combaterea faptelor antisociale și a traficului și consumului de substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost angrenați 222 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, criminalistică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Alături de polițiști s-au aflat și 56 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj și ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, dar și 8 poliţişti de frontieră.

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, în baruri și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Razii în Dolj

În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate (prin intermediul aplicației eDAC) – *914 persoane, fiind verificate și controlate 88 de societăți comerciale, dar și 587 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 178 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 83.900 de lei. Totodată, forţele de ordine au constat în flagrant delict şi 7 infracţiuni.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în întreg județul, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni orice eveniment negativ, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică pentru toți cetățenii.

Exemple:

1.Un bărbat din comuna Sadova a fost depistat de poliţişti pe D.N. 55A, în comuna Ostroveni, având asupra sa 1640 de țigarete, fără marcaj fiscal românesc, având inscripția „For duty free sale only”.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei, întreaga cantitate de țigarete fiind indisponibilizate.

2.Un tânăr de 32 de ani, din județul Mehedinți, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe strada Ilaru, din comuna Poiana Mare.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

3.Un bărbat de 45 de ani, din comuna Mârșani, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 606 A, în localitatea Breasta.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autorizația de circulație provizorie este expirată.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Exit mobile version