Acasă Eveniment Doi angajaţi ai ANAF au folosit diplome de studii falsificate pentru a...

Doi angajaţi ai ANAF au folosit diplome de studii falsificate pentru a promova în funcţii

Angajaţi ANAF, acuzaţi că luau mită de la firme care fraudau bugetul de stat
Angajaţi ANAF, acuzaţi că luau mită de la firme care fraudau bugetul de stat

Doi angajaţi ai ANAF – unul de la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală Alexandria, celălalt din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti – au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de înşelăciune şi uz de fals. 

Cei dei au folosit diplome de studii falsificate pentru a promova în funcţii. În cazul angajatului de la Teleorman, transferul pe o funcţie superioară nu a fost făcut, întrucât funcţionarii de la resurse umane au remarcat că diploma depusă este falsă.

În schimb, angajatul ANAF Bucureşti a încasat ilegal 189.536 lei folosindu-se de acte false de studii pentru a promova în funcţie, potrivit stirileprotv.ro.

Funcţionarul din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Bucureşti a fost deferit justiţiei sub acuzaţiile de înşelăciune în formă continuată şi uz de fals în formă continuată după ce, în ultimii trei ani, a folosit o diplomă falsă, susţinând că este absolvent al ASE Bucureşti.

Al doilea inculpat a încercat să promoveze pe o funcţie superioară în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală Alexandria, folosind o diplomă falsificată şi susţinând că este absolvent al unei universităţi private. El nu a reuşit să promoveze, întrucât angajaţii de la resurse umane au avut suspiciuni cu privire la veridicitatea diplomei de studii. Funcţionarul este cercetat pentru tentativă la înşelăciune şi instigare la uz de fals.

Citeşte şi: Trei oameni au murit striviţi după ce planşeul unei ferme s-a prăbuşit peste ei

Exit mobile version