Acasă Local Dolj Condamnat definitiv pentru patru infracţiuni de conducere fără permis

Condamnat definitiv pentru patru infracţiuni de conducere fără permis

Curtea de Apel Craiova a respins, ieri, apelul formulat de un tânăr de 19 ani, condamnat la un an şi patru luni de închisoare pentru comiterea a patru infracţiuni de conducere fără permis. Potrivit oamenilor legii, pe 3 iulie 2022, tânărul a provocat şi un accident rutier. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că, în iulie şi august, tânărul a condus fără permis de trei ori. A fost depistat conducând fără permis prima dată în vara anului 2021.
„Tânărul a fost depistat de poliţiştii Postului de Poliţie Rojişte, la data de 3 august și 31 iulie 2022, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Rojişte, fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
De asemenea, polițiștii au stabilit că tânărul, la data de 3 iulie, în intervalul orar 19.00-21.00, ar fi condus un autoturism în localitatea Rojiște, deși nu deține permis de conducere, fiind implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Tot din cercetari, polițiștii au stabilit că și la data de 1 august 2021, tânărul ar fi condus pe raza comunei Rojiște un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”, au precizat oamenii legii.

Cum a încercat să scape de poliţişti

Potrivit anchetatorilor, în două rânduri, inculpatul a încercat să-i convingă pe poliţişti că nu el a condus. De exemplu, în noaptea de 30 spre 31 iulie 2022, tânărul a condus cu farurile stinse pe drumurile publice din Rojişte, tot fără permis. „În momentul în care organele de poliție l-au interceptat, inculpatul s-a mutat de pe scaunul șoferului pe bancheta din spate a autoturismului, declarând verbal că autoturismul fusese condus de către martorul(…), pe care, ulterior, a încercat să-l determine să declare organelor de poliție, în mod mincinos, că el a condus autoturismul”, au reţinut anchetatorii.

Pe 3 august 2022, a condus fără permis până la o staţie peco din comună, unde a alimentat autoturismul. Inculpatul le-a declarat poliţiştilor că nu el a condus autoturismul care era la pompa de alimentare. Imaginile suprinse de camerele video din incinta staţie peco au arătat însă că el s-a aflat la volan.

Condamnat definitiv pentru conducere fără permis

Pe 7 august 2022, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului.
Inculpatul a fost deferit justiţiei în august, pentru comiterea patru infracţiuni de conducere fără permis. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova. În octombrie, tânărul a fost condamnat pentru cele patru infracţiuni. După contopirea pedepselor, doljeanul a primit o pedeapsă de un an şi patru luni de închisoare.

Judecătorii au explicat că o pedeapsă cu executare ar fi mai potrivită.

„Faptele prezintă o gravitate ridicată, iar instanţa apreciază că acestea nu reprezintă un eveniment izolat în viaţa inculpatului, ci o obișnuință(…). Suspendarea sub supraveghere a pedepsei nu ar avea un impact pozitiv asupra inculpatului, iar aplicarea unei pedepse cu executare, în cauză, satisface atât scopul punitiv al pedepsei, cât şi cel educativ şi preventiv”, se arată în hotărâea Judecătoriei Craiova.

Hotărârea instanţei a atacată cu apel de inculpat la Curtea de Apel Craiova. Miercuri, pe 8 februarie, instanţa i-a respins apelul ca nefondat. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că inculpatul trebuie să execute pedeapsa primită.

Exit mobile version