Acasă Local Dolj Cetăţean italian, în arest la domiciliu pentru trafic de droguri

Cetăţean italian, în arest la domiciliu pentru trafic de droguri

Curtea de Apel Craiova a dispus, luni, plasarea în arest la domiciliu a unui cetăţean italian, arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT au explicat că inculpatul a vândut cocaină în Bucureşti şi Caracal cu 100 de euro gramul. Italianul a fost deferit justiţiei în noiembrie, anul trecut, alături de o tânără din Caracal, Olt.

Procurorii DIICOT anunţau, la începutul lunii septembrie, arestarea a două persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc. Este vorba de un cetăţean italian şi de o tânără de 27 de ani, din Caracal.

„La data de 03.09.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, un cetățean român și un cetățean italian, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată. În cauză s-a reținut că, începând cu luna ianuarie 2022, cei doi inculpați au comercializat cocaină contra sumei de 100 euro pentru un gram consumatorilor de pe raza municipiului București și a județului Olt.

La data de 02.09.2022, inculpatul cetățean italian a fost prins în flagrant după ce a vândut cantitatea de 15 grame cocaină”, au explicat anchetatorii.
Ulterior, în urma percheziţiilor făcute la domiciliile inculpaţilor, a fost descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 200 grame de cocaină.

Judecaţi pentru trafic de droguri de mare risc

Cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe data de 3 septembrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. În noiembrie, cei doi inculpaţi au fost deferiţi justiţiei de anchetatori. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Olt şi a intrat în procedură de cameră preliminară.
Ulterior, în decembrie, tânera din Caracal a fost plasată în arest la domiciliu. Pe 27 decembrie, Tribunalul Olt a dispus menţinerea măsurilor preventive faţă de cei doi inculpaţi. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul arestat preventiv la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 9 ianuarie, instanţa i-a admis contestaţia şi a dispus plasarea inculpatului în arest la domiciliu. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că cetăţeanul italian va fi aliberat din arest.

Exit mobile version