Acasă Eveniment Trei vânzători de etnobotanice, la judecată

Trei vânzători de etnobotanice, la judecată

Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării a trei inculpaţi deferiţi justiţiei de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional și efectuarea de operațiuni cu substanţe psihoactive. Inculpaţii, trei bărbaţi cu vârste între 23 şi 37 de ani, au fost arestaţi preventiv la începutul lunii septembrie. Între timp, doi dintre ei au fost puşi sub control judiciar. Anchetatorii susţin că bărbaţii au vândut etnobotanice către diverşi consumatori.

Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au cumpărat din Olanda substanţele pentru prepararea drogurilor.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.
Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori”, au explicat procurorii DIICOT.

Droguri ridicate în urma percheziţiilor

Pe data de 1 septembrie, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au descins la domiciliile suspecţilor. Au fost făcute cinci percheziţii în Craiova şi judeţul Olt. Potrivit anchetatorilor, au fost ridicate substanţe cu efecte psihoactive.

„Au fost identificate și ridicate 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora”, au mai precizat anchetatorii.

Pe data de 2 septembrie, cei trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Trei vânzători de etnobotanice, trimişi în judecată

Pe data de 27 septembrie, instanţa a dispus plasarea în arest la domiciliu a doi dintre inculpaţi. Ulterior, la jumătatea lunii decembrie, cei doi inculpaţi arestaţi la domiciliu au fost plasaţi sub control judeciar. Pe 20 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus ca al treilea inculpat să rămână în continuare în arest preventiv.

Între timp, în octombrie, cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost întregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. Pe data de 9 decembrie, instanţa a respins cererile şi excepţiile formulate de unul dintre inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de bărbatul care se află în arest preventiv. Contestaţia urmează să fie soluţionată de judecătorii de la Curtea de Apel Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version