Acasă Local Dolj Doljeni arestați pentru trafic de etnobotanice

Doljeni arestați pentru trafic de etnobotanice

Doljean arestat după ce a furat bunuri de la o școală și de la o consăteancă
Doljean arestat după ce a furat bunuri de la o școală și de la o consăteancă

Trei persoane din județul Dolj, au fost arestate preventiv, fiind acuzate de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, la data de 1 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în judeţele Dolj şi Olt, la persoane bănuite de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi comandat substanţele printr-o reţea online şi le-ar fi primit prin diverse firme de curierat, iar, ulterior, le-ar fi pus spre vânzare către consumatori de substanţe psihoactive.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora.

5 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea audierii.

Potrivit sursei citate, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 3 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, toate din județul Dolj.

Ulterior, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, față de acestea.

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activitate au participat şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Exit mobile version