Acasă Eveniment Vânzători de etnobotanice, în arestul IPJ Dolj

Vânzători de etnobotanice, în arestul IPJ Dolj

Judecătorii de la tribunalul Dolj au dispus arestarea preventivă a trei bărbați acuzați de efectuarea de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive. Procurorii DIICOT au precizat că inculpații au cumpărat din Olanda substanțe pentru prepararea etnobotanicelor. După ce erau amestecate cu alte produse toxice, drogurile erau vândute către diverși consumatori.

Potrivit anchetatorilor, substanțele au fost aduse din Olanda cu ajutorul unor firme de curierat.

”În cursul anului 2021, inculpații au efectuat, fără drept, operațiuni cu produse cunoscând că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în modalitățile punerii în vânzare, tratării şi ambalării acestora.
În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a constatat faptul că, inculpații au introdus în țară, de pe teritoriul Olandei, prin intermediul firmelor de curierat, colete în interiorul cărora se aflau disimulate substanțe active folosite la prepararea substanțelor susceptibile a avea efecte psihoactive.

Substanțele necesare pentru prepararea drogurilor erau comandate de către membrii grupului din mediul online. După ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori”, au precizat procurorii DIICOT.

Percheziții la domiciliile suspecților


Pe data de 1 septembrie, oamenii legii au descins la domiciliile suspecților din județele Dolj și Olt. Procurorii DIICOT spun că au fost ridicate diverse substanțe cu efecte psihoactive.

”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județelor Dolj şi Olt, la locuințele inculpaților. Au fost identificate și ridicate, 430 de grame de substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, 52 de comprimate cu efect psihoactiv, precum şi alte substanţe, dispozitive și ambalaje folosite pentru prepararea şi distribuirea acestora”, au mai transmis anchetatorii.

Vânzători de etnobotanice, arestați preventiv

Tot pe 1 septembrie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a trei inculpați. Este vorba de trei bărbați cu vârstele cuprinse între 23 și 37 de ani. O zi mai târziu, cei trei inculpați au fost duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanța a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost contestată de inculpați la Curtea de Apel Craiova.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version