Acasă Eveniment Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane, în apropiere...

Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane, în apropiere de Capitală

Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane, în apropiere de Capitală
Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane, în apropiere de Capitală

Jumătate de tonă de cocaină descoperită în cutii de banane. Un importator de fructe s-a trezit că în loc de bananele care trebuiau să ajungă la depozitul de legume-fructe din Chiajna a primit o jumătate de tonă de cocaină, informează Europa Liberă.

Potrivit unor surse judiciare, importatorul a anunțat imediat autoritățile când a descoperit că a primit cocaină în loc de banane. Drogurile au o puritate de 98%. Au fost descoperite în 40 de cutii care ar fi trebuit să conțină banane. În realitate acestea au fost pline cu pachete de 10 și 15 kilograme de cocaină. În acest moment, autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii. Autoritățile vor să afle și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere. DIICOT nu a dorit să comenteze pe marginea acestui caz.

Captura norocoasă este „disputată” acum de diverse instituții. Nu este prima dată când mari cantități de droguri intră în țară fără probleme. Numai norocul a făcut ca marfa să fie găsită. Relevant în acest sens fiind descoperirea a peste 1.000 de kilograme de cocaină pe malul Mării Negre. Acest lucru se întâmplă și din cauza lipsei scanerelor din vămile din România, investiție despre care se vorbește de ani, fără să se facă nimic în acest sens.

Cinci ani fără controale

Sursa citată arată că autoritățile competente încearcă să afle destinatarul final al mărfii și cum a intrat în țară fără un minim control la frontiere.

Am întrebat Agenția Națională de Administrare Fiscală, instituția care are în subordine vămile din țară, câte scanere funcționale există în acest moment în punctele de trecere a frontierelor și care este stadiul achiziționării de astfel de aparate care ar trebui să verifice fiecare container care intră în țară.

Din 2016, niciun scaner mobil din cele 15 aflate în vămi nu mai este funcțional, un singur aparat fix de acest tip fiind folosit, din când în când, în portul Constanța Sud.

Citește continuarea pe Europa Liberă

Exit mobile version