Acasă Eveniment Nou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de morți, 5000 de răniți

Nou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de morți, 5000 de răniți

Alte zeci de persoane sunt încă date în urma exploziilor din Beirutdispărute
Alte zeci de persoane sunt încă date în urma exploziilor din Beirut (Foto: JOSEPH EID/AFP via Getty Images)

Ministrul Sănătății a anunțat un nou bilanț al exploziilor din Beirut: 135 de decese, aproximativ 5000 de răniți și alte zeci de persoane sunt încă date dispărute. Crește temerea că numărul morților va crește, a declarat miercuri ministrul sănătății. Peste 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor.

Echipele de căutare speră că sub dărâmături să mai găsească supraviețuitori, , potrivit CNN.

Guvernul libanez a anunțat decretarea stării de urgență pe o perioadă de două săptămâni. De asemenea, vor fi trei zile de doliu național în Liban, după exploziile de marți. 

Guvernatorul capitalei Beirut, Marwan Abboud, a declarat că între 200.000 şi 250.000 de oameni şi-au pierdut locuinţele, iar autorităţile iau măsuri pentru a le asigura hrană, apă şi adăpost.

”Valoarea pagubelor este estimată între 3 şi 5 miliarde de dolari, poate chiar mai mult”, a afirmat Marwan Abboud într-un interviu televizat.

Postul Al Arabya îl citează pe președintele Libanului care a explicat că cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, îngrășământ și substanță componentă a unor explozibili, erau depozitate în port de șase ani, fără măsuri de protecție corespunzătoare.

Exit mobile version