Acasă Local Dolj Zeci de situații de urgență în Dolj în ultimele 24 de ore

Zeci de situații de urgență în Dolj în ultimele 24 de ore

ISU Dolj a intervenit la stingerea a 7 incendii în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 35 situaţii de urgenţă.

Echipajele de pompieri din cadrul Secției de Pompieri Segarcea, Detașamentului de Pompieri Calafat, Detașamentului 2 Pompieri Craiova și Detașamentului 1 Pompieri Craiova, au fost solicitate să intervină cu autospecialele de lucru cu apă pentru stingerea a patru incendiilor de vegetație uscată, pe raza localităților Ciupercenii Noi – sat Smârdan, Bucovăț – sat Palilula, Malu Mare – sat Preajba și Cerăt. În urma intervențiilor a ars aproximativ 1,5 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Două incendii la Bechet

La ora 12.17, Garda Pompieri Bechet a fost solicitată șă intervină cu două autospeciale de lucru cu apă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un lan de grâu, în comuna Ostroveni, sat Lișteava. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață destul de mare cu posibilitate de propagare la altă parcelă, dar și la casele din apropiere. Pentru a se limita propagarea incendiului au fost chemate în sprijin și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Dăbuleni și Ostroveni. În urma intervenției a ars aproximativ 140 ha. cultură de grâu și vegetație uscată, dar și lăstăriș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

11.07.2020, ora 14.01, Garda Pompieri Bechet a fost solicitată din nou să intervină cu o autospecială de lucru cu apă, dar de data aceasta pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă în com. Sadova. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință. În urma intervenției a ars acoperișul casei pe aproximativ 30 m.p. La intervenție a participat și S.V.S.U. Sadova. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efect termic al curentului electric.

11.07.2020, ora 17.52, Secția Pompieri Băilești a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în loc. Boureni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească pe o suprafață de aprox. 10 mp. Incendiul a fost stins în limitele găsite. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

Intervenții ale serviciului de reanimare și descarcerare

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare a intervenit ieri la 28 de intervenții:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 7 intervenţii.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A) – 10 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A) – 3 intervenții.
Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii.
Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 2 intervenţii.
Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 1 intervenție.
Garda Intervenție Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenție.

Exit mobile version