Acasă Eveniment Tren de marfă deraiat pe ruta București – Craiova. Traficul este blocat

Tren de marfă deraiat pe ruta București – Craiova. Traficul este blocat

S-a redeschis circulația feroviară în județul Olt, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt, după deraierea trenului de marfă petrecută luni dimineață
S-a redeschis circulația feroviară în județul Olt, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt, după deraierea trenului de marfă petrecută luni dimineață

Un tren de marfă a deraiat, azi-noapte, pe ruta București – Craiova, blocând traficul feroviar.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunțat în această dimineață că traficul feroviar între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt a fost închis în cursul nopții, din cauza deraierii unei garnituri private de marfă.

Trenul de marfă aparținea operatorului privat Constantin Grup și avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Pentru asigurarea continuității circulației feroviare pe relația București – Craiova, reprezentanții Regionalei CF Craiova au asigurat transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Drăgănești Olt – Caracal, a mai anunțat CFR SA.

Trenurile IR 1591, IR 1594 și IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineții, însă călătorii au fost preluați de trenurile IR 1822, IR 1696 și 72-1, redirecționate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Golești – București Nord (și retur).

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate, au mai spus reprezentanții CFR SA.

Tren de marfă deraiat, traficul rămâne blocat între stațiile CF Stoenești și Drăgănești-Olt

La rândul lor, oficialii CFR Călători au anunțat că circulația feroviară este oprită pe magistrala 900, la kilometrul feroviar 142+400 de metri, între stațiile CF Stoenești și Drăgănești-Olt, județul Olt.

Trenul marfar, care circulă pe relația Craiova – București Nord și ce avea în componență 37 de vagoane încărcate cu cereale, a deraiat cu 15 dintre acestea. Cinci vagoane s-au răsturnat și pe celălalt fir de mers, motiv pentru care traficul feroviar este întrerupt în ambele sensuri de mers.

Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, însă pagubele materiale sunt însemnate la infrastructura feroviară.

Exit mobile version