Acasă Local Dolj Şase oameni ucişi pe şosele în două săptămâni

Şase oameni ucişi pe şosele în două săptămâni

Accidentul de pe pe DJ 561D s-a soldat cu doi morţi şi şapte persoane rănite

Primele două săptămâni din acest an au fost marcate de mai multe accidente rutiere grave. Potrivit poliţiştilor doljeni, şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar o persoană a fost rănită grav de pe data de 1 ianuarie. Din cele şase victime, cinci au murit în accidente provocate de şoferi care au scăpat teferi.

Depășirile neregulamentare și viteza neadaptată condițiilor de drum, acestea sunt cauzele producerii celor şase accidente rutiere grave, spun poliţiştii doljeni. În cele şase accidente au murit tot atâţia oameni. O altă persoană a fost rănită grav. Cele mai multe accidente grave, în urma cărora au pierit cinci persoane, au avut loc în perioada 8-13 ianuarie.

„În perioada 1-15 ianuarie, la nivelul judeţului Dolj au fost înregistrate şase accidente rutiere grave. În urma acestora, şase persoane au decedat și una a fost rănită grav. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost depășirile neregulamentare și viteza neadaptată condițiilor de drum“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Aceştia din urmă mai spun că fac zilnic acţiuni în trafic pentru a reduce numărul accidentelor. În plus, poliţiştii le reamintesc şoferilor „să adopte o conduită preventivă atunci când se deplasează pe drumurile publice“.

Impact violent pe DN 6

Potrivit oamenilor legii, primul accident mortal a fost înregistrat în Dolj pe 3 ianuarie. Un biciclist a fost accidentat mortal de o autoutilitară în apropiere de Calafat.
Câteva zile mai târziu, pe 8 ianuarie, un accident grav a avut loc pe DN 6, în apropiere de Craiova. Poliţiştii doljeni au stabilit atunci că accidentul a fost provocat de un şofer de 38 de ani, din Balş.

„Un bărbat de 38 de ani, din Balş, care conducea un autoturism pe DN6, din direcţia Caracal-Craiova, iar la ieşirea din localitatea Cârcea nu ar fi păstrat distanţa regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţă, a intrat în coliziune cu acesta. În urma impactului, maşina a fost proiectată într-un alt autoturism, care circula din sens opus. În urma evenimentului a rezultat rănirea a două femei din autoturismul lovit în spate, dar şi a conducătorului auto care nu ar fi păstrat distanţa regulamentară. Toate cele trei persoane rănite au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Din nefericire, şoferul de 38 de ani a decedat în drum spre Spitalul de Urgenţă Craiova.

Matiz răsturnat peste un pieton

Trei zile mai târziu, pe 11 ianuarie, un bărbat de 75 de ani îşi pierdea viaţa pe DJ 606, în comuna Seaca de Pădure. Oamenii legii au stabilit că accidentul a fost provocat de şoferul unui Matiz. Este vorba de un bărbat de 58 de ani, din Carpen, care a pierdut controlul direcţiei şi s-a răsturnat. Maşina scăpată de sub control a ucis un bătrân de 75 de ani, care mergea pe marginea şoselei.

„Un bărbat care conducea un autoturism pe DJ 606, în comuna Seaca de Pădure, ar fi pătruns pe contrasens, s-a răsturnat și a accidentat mortal un bărbat în vârsta de 75 de ani. Acesta se deplasa pe partea carosabilă, din direcția opusă. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Tânără ucisă pe pasajul suprateran din Craiova

Duminică noaptea, pe 12 ianuarie, o tânără de 25 de ani îşi pierdea viaţa în urma unui accident grav, produs pe pasajul suprateran din centrul Craiovei. Poliţiştii doljeni au stabilit că accidentul a fost produs de un craiovean de 25 de ani, care conducea un autoturism Ford pe Calea Bucureşti. Pe pasajul suprateran, şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a lovit un stâlp care susţine reţeaua de alimentare a tramvaiului.

„Un tânăr de 25 de ani, din Craiova, care conducea un autoturism pe pasaj, a pierdut controlul volanului, lovind un stâlp de susținere a rețelei electrice, în dreptul fostei clădiri a CEZ“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
În urma impactului au fost rănite trei persoane. Este vorba de şoferul autoturismului şi de două tinere, pasagere în autoturismul Ford. Cel mai grav a fost rănită pasagera care ocupa locul din drapta-faţă, o tânără de 25 de ani, din Siliștea Crucii. De altfel, tânăra a rămas încarcerată în autoturismul avariat.

După ce a fost descarcerată, victima a fost stabilizată de medici la locul accidentului. Ulterior, a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, însă nu a putut fi salvată.

Doi morţi şi şapte răniţi pe DJ 561D

O zi mai târziu, pe 13 ianuarie, două persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de circulaţie violent, produs pe DJ 561D, între localităţile Galiciuica și Băilești. Alte şapte persoane, printre care s-a numărat şi un copil de patru ani, au fost rănite în urma impactului frontal dintre două autoturisme.

După primele cercetări, poliţiştii doljeni au stabilit drept cauză a accidentului o depăşire neregulamentară. „Pe DJ 561D s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. Din primele date, se pare că unul dintre autoturisme s-ar fi angajat într-o depăşire neregulamentară, în condiţii de vizibilitate redusă. În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane. Alte şapte persoane au fost transportate la spital“, au fost informaţiile transmise de IPJ Dolj.

Poliţiştii au explicat că depăşirea neregulamentară a fost efectuată de şoferul unui autoturism Peugeot. Acesta este un tânăr, de 27 de ani, din comuna Goieşti. Ajuns pe contrasens, autoturismul Peugeot a lovit frontal un Ford. Autoturismul Ford era condus regulamentar din sens opus de un bărbat, de 30 de ani, din Rast. În urma impactului, şi-au pierdut viaţa şoferul autoturismului Ford, dar şi o pasageră din acelaşi autoturism, o femeie de 54 de ani, din Rast.

SURSĂIPJ Dolj
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version