Acasă Eveniment Acuzat de trafic de droguri, face Sărbătorile în arest

Acuzat de trafic de droguri, face Sărbătorile în arest

În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat peste 5 kilograme de canabis
În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat peste 5 kilograme de canabis

Judecătorii doljeni au dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui craiovean acuzat de trafic de droguri. În octombrie, inculpatul a fost trimis în judecată în două dosare de trafic de droguri. Ambele dosare au fost instrumentate de procurorii DIICOT din Craiova.

La începutul lunii august, procurorii DIICOT anunţau arestarea preventivă a trei persoane suspectate de trafic de droguri de risc. Anchetatorii au susţinut că cei trei inculpaţi au vândut cantităţi importante de canabis în Craiova.

„În perioada martie – august 2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații S.H., M.A.F. împreună cu inculpatul I.M.C. (persoană cercetată în acest moment și în alte cauze pentru introducerea în țară și comercializarea de droguri de risc), au achiziționat cantități importante de canabis, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Craiova. În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau diferite cantități de canabis“, au precizat anchetatorii.

În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au ridicat 1,8 kg de canabis, 105 grame de haşiş, dar şi sumele de 1.050 de euro şi 16.948 de lei.
Cei trei inculpaţi au fost arestaţi preventiv pe 2 august.

Arestat în lipsă în alt dosar

Unul dintre inculpaţi, Marius Iliuţă, fusese arestat în lipsă încă din martie. Şi asta la cererea procurorilor DIICOT, care îl cercetau în alt dosar de trafic de droguri.
Anchetatorii au explicat că, în urma unor percheziţii domiciliare, au descoperit peste trei kilograme de canabis. Drogurile fuseseră trimise în ţară din Spania, printr-o firmă de curierat.
„Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Craiova, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descoperit și indisponibilizat 3,4 kilograme de canabis şi 80 de grame de rezină de canabis (haşiş). Drogurile ar fi fost destinate pieţei din Craiova, urmând să fie valorificate către diverşi consumatori, contra unor sume cuprinse între 70 şi 100 de lei/gram“, au precizat oamenii legii.
Ulterior, procurorii DIICOT au solicitat arestarea în lipsă a doi inculpaţi. Este vorba de Marius Iliuţă şi Maria Chiliban. Mandatele au fost emise de Tribunalul Dolj pe 12 martie.

Acuzat de trafic de droguri, face Sărbătorile în arest

Între timp, în octombrie, cei doi inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Dosarul a fost întregistrat pe 18 octombrie pe rolul Tribunalului Dolj.
La începutul lunii decembrie, instanţa a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele inculpatului.

„Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Iliuţă Marius Claudiu prin încheierea nr. 42 din data de 12.03.2019, confirmată prin încheierea nr. 108 din data de 2.08.2019, ca fiind legală şi temeinică. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, formulată de inculpat“, se arată în hotărârea instanţei.

Inculpatul a formulat o contestaţie la Curtea de Apel Craiova, instanţă care i-a respins acţiunea luni, pe 16 decembrie. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpatul rămâne arestat preventiv.
Pe 24 octombrie, acelaşi inculpat a fost trimis în judecată în al doilea dosar, cel care prevede fapte comise în perioada martie – august 2019. Acest dosar se află tot pe rolul Tribunalului Dolj.

SURSĂDIICOT
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version