Acasă Eveniment UPDATE/Minora cu care poliţistul a întreţinut relaţii sexuale a rămas însărcinată

UPDATE/Minora cu care poliţistul a întreţinut relaţii sexuale a rămas însărcinată

UPDATE 12.30: Potrivit unui comunicat de presă trimis GdS de Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj, minora cu care poliţistul a întreţinut relaţii sexuale a rămas însărcinată şi, cel mai probabil, sarcina a fost întreruptă. Acum este sub supraveghere medicală.

Ce spune DGASPC

Minora de 14 ani şi 11 luni s-a aflat în grija unui asistent maternal profesionist din 2015 până în august anul acesta. Asistentul maternal a sesizat faptul că minora lipsea de la şcoală, fuma şi avea un comportament neadecvat pentru vârsta ei. Managerul de caz a solicitat în mai 2019 sprijinul BCCO pentru a depista dacă a fost supusă unor abuzuri sau trafic de persoane. Ţinând cont că asistentul maternal era depăşit de situaţie şi că fata nu mai dorea să stea acolo, s-a decis înlocuirea măsurii de protecţie. Printr-o sentinţă civilă a Tribunalului Dolj, în august s-a înlocuit măsura de plasament de la asistentul maternal, cu plasamentul într-un centru al DGASPC Dolj.
În urma unui control medical periodic efectuat minorei, în luna octombrie s-a constatat prezenţa unei sarcini oprite în evoluţie. În prezent, fata se află într-un mediu sigur şi beneficiază de servicii medicale şi psihologice, potrivit DGASPC

UPDATE: Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj au precizat pentru Gazeta de Sud că minora, care acum are aproape 15 ani, a fost în plasament la o familie din Segarcea. În septembrie, tânăra a fost adusă la un centru de plasament din municipiul Craiova.

La rândul său, Nicolae Tutunaru, primarul din Segarcea, a declarat că, într-adevăr, în cursul lunii septembrie, tânăra a plecat la Craiova. Acest lucru s-a întămplat la cererea ei.

Un bărbat de 33 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă printr-un sistem informatic.

Bărbatul era angajat ca agent de ordine publică în cadrul Secţiei 5 Craiova. În prezent acesta şi-a încetat raporturile de serviciu cu unitatea din care făcea parte, prin depunerea demisiei. Ultima testare psihologică la care acesta a fost supus a avut loc în primăvara acestui an.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au dispus pe 30 octombrie reţinerea bărbatului pentru 24 de ore.
Tribunalul Dolj a dispus, ieri, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, faţă de cel în cauză.

Bărbatul este bănuit că, în ultimii doi ani, ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, care avea vârsta de 13 ani. Împreună cu aceasta, bărbatul a făcut mai multe fotografii şi filmări cu un caracter sexual explicit.
De asemenea, o parte din imaginile astfel realizate ar fi fost transmise între cei doi prin intermediul unei aplicaţii de mesagerie mobilă.

Exit mobile version