14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiRomânia a cedat şi cu Finlanda şi a ratat calificarea în optimile CE

România a cedat şi cu Finlanda şi a ratat calificarea în optimile CE

România a ratat calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de volei feminin. Tricolorele au fost învinse şi de Finlanda în meciul 4, la Cluj, cu scorul de 3-1.

Pe seturi, scorul a fost 25-18, 22-25, 22-25, 22-25. Meciul a durat aproximativ 2 ore. România va termina pe locul 6 în Grupa D, indiferent de rezultatul final al partidei cu Ucraina de miercuri (ora 20.30).

 Jocul nu s-a îmbunătățit substanțial nici împotriva Finlandei, chiar dacă tricolorele au câștigat destul de clar primul set, cu 25-18. A fost pentru a doua oară pe parcursul evoluțiilor de la Cluj când selecționata condusă de Luciano Pedulla a fost în avantaj. Prima dată s-a întâmplat în meciul de debut cu Turcia, pierdut tot cu 3-1.

Finlanda a preluat inițiativa din setul doi, fiind mai bine poziționată în lupta pentru calificarea în optimile de finală, după ce a terminat 2-3 cu Suedia. Gruparea nordică a gestionat bine momentele cheie și a câștigat următoarele trei seturi cu un scor identic, cu 25-22.

Alexia Căruţaşu a fost cea mai bună jucătoare a echipei României, cu 19 puncte, în timp ce Adelina Budăi-Ungureanu şi Rodica Buterez au contribuit cu 13 puncte fiecare, informează Prosport.

În clasament, Turcia se află în frunte cu 5 victorii – 15 puncte, fiind urmată de Olanda – 9 p, Ucraina – 6 p, Suedia – 5 p, Finlanda – 4 p, România – 0 p.

Citeşte şi: Raluca Olaru şi Nadia Kicenok vor trofeul de la Chicago! Calificare în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS