Acasă Sport Tenis Direct pe locul 21 WTA! Sorana Cîrstea, victorioasă cu Vekic, e în...

Direct pe locul 21 WTA! Sorana Cîrstea, victorioasă cu Vekic, e în sferturi la Dubai

Sorana Cîrstea a făcut pasul în sferturile turneului WTA 1000 de la Dubai, sportiva noastră având puterea să revină de la 0-1 la seturi contra croatei Donna Vekic. La final, românca s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5 și astfel urcă pe locul 21 WTA, cel mai bun rezultat al carierei.

Cîrstea (33 ani, 22 WTA) a obţinut victoria după două ore şi 15 minute, în faţa unei adversare care o învinsese în turul anterior pe belarusa Arina Sabalenka.

În sferturi la Dubai, Vekic (27 ani, 31 WTA) a dominat primul set, pe care l-a câştigat cu 6-3, dar Sorana Cîrstea a reuşit să revină şi să se impună în actul secund tot cu 6-3. În decisiv,sportiva noastră a început excelent, a condus cu 3-0, dar a fost egalată. Vekic a avut 5-4 şi a servit pentru meci, dar Sorana a reuşit să câştige contra serviciului (5-5), iar apoi a învins cu 7-5.

Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 72.965 de dolari şi 215 puncte WTA, iar în sferturi la Dubai o va înfrunta pe cehoaica Marketa Vondrousova (24 ani, 8 WTA), care a dispus miercuri de rusoaica Liudmila Samsonova cu 6-2, 6-2. Cîrstea are 2-1 în meciurile directe cu Vondrousova, campioana en titre de la Wimbledon.

Citește și: Tenis de masă / România merge la OLIMPIADĂ! Succes entuziasmant cu Egipt, la CM

Exit mobile version