Acasă Sport Tenis Novak Djokovic nu i-a dat şanse lui Paul şi merge, din nou,...

Novak Djokovic nu i-a dat şanse lui Paul şi merge, din nou, în finala de la AO

Novak Djokovic s-a calificat în a 10-a finală la Australian Open, acolo unde are procentaj de 100% în disputele din ultimul act. Nole s-a impus cu 7-5, 6-1, 6-2 în faţa lui Tommy Paul, după un joc solid.

Nole a început partida în forță, s-a distanțat la 5-1, iar totul părea să fie în control, cu toate că sârbul contabilizase deja multe erori neforțate și părea destul de nervos. Pe fondul unei scăderi dramatice a lui Djokovic, americanul a revenit în meci, iar de la 5-1 s-a făcut 5-5. Finalul de set a fost unul neașteptat de încordat, însă în cele din urmă experiența și-a spus cuvântul, iar sârbul a închis manșa cu 7-5.

Scăpat dintr-un moment dificil, Djokovic s-a cățărat pe valul de încredere, iar Paul a simțit asta în primul rând pe tabelă. Fostul lider ATP a câștigat setul al doilea cu 6-1, mult mai aproape de așteptările fanilor săi, în timp ce meciul l-a închis cu un cateoric 6-2.

Djokovic a încheiat confruntarea cu 31 de lovituri câștigătoare și cu 39 de erori neforțate.

În ultimul act, pe sârb îl aşteaptă Stefanos Tsitsipas, cel care a trecut în 4 seturi de Karen Khachanov. Cei doi s-au întâlnit de 12 ori până în prezent, fostul lider mondial conducând cu 10-2 (Nole a câştigat ultimele 9 meciuri directe). Învingătorul din finala de duminică va fi şi noul număr unu mondial, Alcaraz urmând a ceda, cel puţin pentru moment, fotoliul de lider ATP.

Citeşte şi: Stefanos Tsitsipas, primul finalist pe tabloul masculin! Khachanov a luat doar un set

Exit mobile version